Βίκτωρας Μητρόπουλος: «Διαχρονικός συκοφάντης και λασπολόγος ο Κούγιας»

Μάλλον η ιστορία που ζήσαμε πριν από 15 χρόνια περίπου, με τις γνωστές αντεγκλήσεις μεταξύ του Βίκτωρα Μητρόπουλου και του Αλέξη Κούγια, θα τις ξαναζήσουμε. Αφορμή αποτέλεσε μία συνέντευξη του Βίκτωρα Μητρόπουλου στο Μετρόπολις, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την υπάρχουσα ποδοσφαιρική κατάσταση. Την επόμενη μέρα, βγήκε ο Κούγιας να κρίνει τη συνέντευξη, η οποία δεν τον αφορούσε καθόλου και να προσάψει ανήθικες και χυδαίες προθέσεις. Εκεί το ποτήρι ξεχείλισε και με μία καταιγιστική εκ νέου τοποθέτησή του, πάλι στο Μετρόπολις, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος είπε τα εξής:

«Γελάω, γιατί είναι για γέλια. Σημασία δεν έχει το τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει. Έχουμε τον γνωστό Κούγια. Ο λύκος και αν γέρασε, άλλαξε το μαλλί του. Παραμένει επί 30 χρόνια συκοφάντης, λασπολόγος και σε πάρα πολλά πράγματα προκαλεί το γέλιο υπό μορφή παλιάτσου.  Είπε ότι έχω προσεγγίσει τον Σαββίδη και τον Μελισσανίδη. Αυτά δεν ισχύουν. Δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Σαββίδη και έχω να μιλήσω 17 χρόνια με τον Μελισσανίδη. Δεν έχω ούτε μία ψήφο να συνεισφέρω σε αυτά που γίνονται. Έχω αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή με το ποδόσφαιρο. Αρνήθηκα την προεδρία της Super League, μια θέση που ο Κούγιας παρακαλούσε γονατιστός να πάρει. Δεν εμπλέκομαι στα εκλογικά. Είναι γυρολόγος σε ομάδες, που καταγγέλλει. Σας θυμίζω τι έλεγε για τον Μαρινάκη. Εγκληματικός για το ποδόσφαιρο, τι έλεγε για τον Γκιρτζίκη, φερέφωνο. Και όταν αργότερα τα συμφέροντά του και ο ψυχισμός, διότι πρόκειται περί ανισόρροπου ατόμου και το λέω με όλη τη σημασία της λέξης, ο άνθρωπος έχει απωθημένα και πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο. Έστειλε κατηγορούμενο τον Μαρινάκη και μετά έλεγε ότι παρασύρθηκε. Ποιον έχει προσεγγίσει τώρα; Τον Μαρινάκη και τον Γκιρτζίκη, τους οποίους είχε καταγγείλει. Έχει καταγγείλει τον Γκιρτζίκη. Όταν αγόρασε  έναν ποδοσφαιριστή του ο Ολυμπιακός, από την άλλη μέρα άρχισε να πλέκει το εγκώμιο του Μαρινάκη και του Γκιρτζίκη. Είναι ένα άτομο που έχει χάσει – και λυπάμαι που το λέω – κάθε έννοια αξιοπρέπειας. Έφαγε ξύλο από τον Νύκταρη και την επόμενη μέρα πήγαν μαζί στα μπουζούκια. Εγώ λείπω 10 χρόνια από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το «ψητό», δηλαδή τα λεφτά, που υποτίθεται -κατά Αλέξη Κούγια- ότι αυτά έδωσα, μάλλον αφορούν τον Κούγια, κάτι που έχουν ανακαλύψει σε αυτόν οι εισαγγελείς. Ο Κούγιας διώκεται κακουργηματικά για το πόθεν έσχες. Είπε ότι εγώ κοιτάω το ψητό, χωρίς να έχω καμία σχέση και χωρίς να έχω μιλήσει με κανέναν. Δεν πρότεινα κανέναν πρόεδρο στην αντιπολίτευση, απλά είπα ότι αυτοί που είναι τώρα δεν κάνουν. Δεν εμπλέκομαι στα ποδοσφαιρικά, δεν έχω κανέναν λόγο. Είναι δύο αντίπαλες παρατάξεις που προσπαθούν να εξασφαλίσουν περισσότερα εχέγγυα στο ΔΣ της ΕΠΟ. Ο Κούγιας, που εμφανίζεται και τονίζω τη λέξη εμφανίζεται, σαν πρόεδρος της ΑΕΛ, άρχισε να γλείφει τον Γκιρτζίκη και τον Μποροβήλο, τους οποίους παλαιότερα έβριζε.  Γιατί ; Για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση η Λάρισα. Δεν πιστεύω ότι θα στηρίξει την αντιπολίτευση. Δεν θυμάμαι να έχει πει κακή κουβέντα για τον Γκιρτζίκη.

Είναι σε όλους γνωστό ότι  έχω ξεχωρίσει πολλές φορές από την πορεία του Θωμά. Όταν ήταν μαζί με τον Κόκκαλη, ο Κόκκαλης είχε δύο διώξεις από τη δικιά μου εφημερίδα. Δεν θυμάμαι να είχε καμία δίωξη από τον Κούγια. Είναι πολύ απλό. Αυτό σημαίνει ότι έχω μια δικιά μου πορεία. Είναι άδικο αυτό που ελέχθη. Δεν πήγε πουθενά ο Θωμάς για να προσφέρει υπηρεσίες. Είπε ότι αν «κάποιος φίλος μου, με πάρει τηλέφωνο και με ρωτήσει τι να κάνει, θα του πω ότι αυτή η ιστορία με τον Γκιρτζίκη είναι παιδικές χαρές. Από εκεί και πέρα,  οι άλλοι, αν αναλάβουν, μπορεί να δείξουν κάτι διαφορετικό».  Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι υπάρχει ψητό, όπως λέει ο Κούγιας. Εκείνος θα κάτσει στο εδώλιο, για το πόθεν έσχες. Για να μάθουμε που βρήκε τα λεφτά του. Λέει δημόσια ότι έχει κάνει 20.000 δίκες και πολλές από αυτές είναι δίκες για ναρκωτικά, Εκεί τα λεφτά είναι πολλά, όπως θα έλεγε και ο Κούρκουλος στον Καλογήρου. Οι δικαστές ψάχνουν να βρουν για το αν τα δήλωσε όλα στα εισοδήματά του.  Και δεν μπορεί να είναι πρόεδρος της Λάρισας, ακριβώς διότι διώκεται και έχει οριστεί δικάσιμος και υπάρχουν τα κολλήματα για να παραμείνει πρόεδρος λόγω της δίωξης που είναι κακουργηματική. Αυτός θα μιλήσει για μένα; Που τα οικονομικά μου, η πορεία μου, όλα είναι ξεκάθαρα; Που δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα σε κανέναν, ούτε στις χιλιάδες κασέτες που κυκλοφόρησαν θα μπορούσαν να υπάρχει κάποια συνομιλία μου. Εν κατακλείδι, ο Κούγιας είναι ένας αναξιόπιστος παράγοντας και το μεγαλύτερο προεδρικό λαμόγιο, το λέω σε εισαγωγικά το λαμόγια, για να μην παρεξηγηθώ. Το λέω εγώ, είναι το μεγαλύτερο παραγοντικό λαμόγιο. Είναι ένας άνθρωπος αναξιοπρεπής, γελάει όλη η Ελλάδα μαζί του, πήγε στον Ανδρεάδη και ο ανακριτής του είπε «φύγε από ‘δω». Δεν του πήρε κατάθεση λόγω της αναξιοπιστίας του, αφού τη μία μέρα καταθέτει «αυγά» και την επόμενη μέρα τα αλλάζει και δηλώνει «καλάθια». Αυτός είναι ο Κούγιας. Προσωπικότητα για γέλια. Τι να κάνουμε;».

 

Η πρώτη συνέντευξη του Βίκτωρα Μητρόπουλου στο Μετρόπολις.

«Εγώ έχω ένα ρητό που το ακολουθώ πιστά: Η γνώση είναι δύναμη. Είναι προφανές ότι δεν έχει γνώση σε νομικά πράγματα ο Τζώρτζογλου. Δεν μπορούν να συναντηθούν οι τέσσερις ομάδες γιατί θα σήμαινε παραβίαση περιοριστικών όρων του κ. Μαρινάκη.

Όταν κάποια στιγμή δοθεί η ευκαιρία σε κάποια από τις δύο πλευρές, δεν είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσουν με ψύχραιμο τρόπο, που επιβάλλεται να υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Ο τροχονόμος που θα βάλει τις πλευρές σε έναν δρόμο είναι ένας, η ΕΠΟ. Όφειλε να παρέμβει σε αυτή την ιστορία, να τοποθετηθεί, για να λειτουργήσει πυροσβεστικά, ώστε να μην φτάσει το πράγμα εκεί. Έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο ο Γκιρτζίκης και να πει στον Τζώρτζογλου ότι δεν γίνεται αυτό το πράγμα και το ίδιο να έκανε και με τους παράγοντες των ομάδων. Επιμένω και το λέω στην εφημερίδα μου, ότι ο Γκιρτζίκης είναι παντελώς ακατάλληλος να χειριστεί τέτοια θέματα».

Για τη στήριξη του Ολυμπιακού στον Γκιρτζίκη: «Αυτοπροτάθηκε μόνος του ο Γκιρτζίκης και αυτό είναι λάθος από την πλευρά του Ολυμπιακού. Είναι λάθος η επιλογή ή η στήριξη του Γκιρτζίκη. Κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση ο Γκιρτζίκης χάνει ψήφους. Έβαλα ένα άλογο στην εφημερίδα και είπα ότι δεν τραβάει το άλογο. Ξεφτιλιστήκαμε σε όλη την Ευρώπη με το Κύπελλο. Αν του λέει κάποιος άλλος να αλλάξει γνώμη, τότε είναι άξιος της μοίρας του. Δεν είναι πρόεδρος, είναι γραμματοκομιστής».

Για το αν ο Θωμάς Μητρόπουλος λειτουργεί υπέρ των Σαββίδη – Μελισσανίδη: «Ο Θωμάς Μητρόπουλος ήταν παράγοντας του Αιγάλεω και οδήγησε την ομάδα στην Ευρώπη. Έχει μεγάλη επιρροή στις Ενώσεις. Όσο στήριζε τον Ολυμπιακό ήταν κακός και τώρα είναι καλός; Τι τον νοιάζει τον Τζώρτζογλου τι κάνει; Δεν επιθυμεί να βοηθηθεί η αντιπολίτευση. Ο αδερφός μου δεν πιστεύει στη διοίκηση Γκιρτζίκη. Στηρίζει την άλλη πλευρά και το λέει ευθέως. Μπορεί να υποστηρίξει όποιον θέλει. Αν τη θέλουν τη στήριξη, καλώς. Δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αλλά έχει φιλίες 20-30 ετών. Αν ποτέ έχει καμιά επαφή και ζητάνε τη γνώμη του, θα πει δυο πράγματα».

Για τον Γραμμένο: «Δεν θέλω να κάνω καμία κρίση για το ποιος είναι καλός και ποιος καλύτερος. Θα κάνω κρίση σε αυτούς που κάνανε κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι διαπιστωμένο και μπορεί κανείς να δώσει ονοματεπώνυμο».

Αν εμπλέκεται ο Γκαγκάτσης με την αντιπολίτευση: «Δεν αναφέρθηκα ποτέ στο πρόσωπο του Γκαγκάτση και δεν πρόκειται, αν δεν έχω κάποιο στοιχείο. Δεν έχω πληροφόρηση για το αν εμπλέκεται. Είναι παράγοντας και ο γιος του στον ΠΑΟΚ και φαίνεται σε ποια πλευρά είναι».

Για το πώς βλέπει το σημερινό καθεστώς της ΕΠΟ: «Είμαι κάθετα αντίθετος στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και τον Γκιρτζίκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι με άλλους. Δεν μπορώ να υποστηρίξω τον Γκιρτζίκη, δεν γίνεται. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο κατάντημα στο ποδόσφαιρο και είμαι πάνω από 40 χρόνια στον χώρο. Εκφράζω την απορία μου. Θεωρώ ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι έξυπνος άνθρωπος. Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν αντιδράει για τον Γκιρτζίκη;».

Ο σχολιασμός του Αλέξη Κούγια στον Μετρόπολις

Για το «διαζύγιο» με Τσιώλη: «Ορισμένοι άνθρωποι έχουν παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Νομίζουν ότι τους ανήκουν οι ομάδες, χωρίς να βάζουν λεφτά, όμως. Θέλουν στο αποφασίζειν να είναι ιδιοκτήτες και στο πληρώνειν εισπράττοντες. Ήθελε να του παραδώσω τα κλειδιά της εταιρείας από τον τεχνικό διευθυντή ως τον προπονητή των ακαδημιών. Δεν θέλω να πω τι έκανα για να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΛ φέτος. Υπήρχαν παιδιά που ξεκινήσαμε μαζί και χτίσαμε μαζί την ΑΕΛ. Δεν μπορείς να έχεις εσύ μέσα σε 3,5 μήνες την απαίτηση ό,τι χτίζαμε όλη τη σεζόν και ήταν πετυχημένο να το γκρεμίσουμε για να βάλεις το γιο σου ή κάποιον περαστικό. Όλο αυτό το έργο που εγώ φαντάστηκα, γιατί εγώ έπεσα στη Λάρισα με αλεξίπτωτο, χτίστηκε μαζί με έναν άνθρωπο. Τον Θωμά Κυπαρίσση. Το τι έγινε ακριβώς θα περιμένω να τοποθετηθεί μέχρι την Κυριακή. Την Δευτέρα θα μιλήσω εγώ με ονοματεπώνυμα».

Για τις δηλώσεις Τζώρτζογλου στο Metropolis 95.5 πως Θωμάς Μητρόπουλος και Αχιλλέας Μπέος συστρατεύθηκαν με τον Μελισσανίδη: «Σαφώς και υπάρχει Θωμάς Μητρόπουλος και μάλιστα αρχηγός. Και Βίκτωρας Μητρόπουλος υπάρχει. Και αυτός αρχηγός. Και οι δύο βρίσκονται στο πλευρό που κονομάνε. Παλιά ήταν στον Κόκκαλη, μετά τον άδειασαν με τις δηλώσεις επί Φλωρίδη όταν ήθελε να ξηλώσει την παράγκα και το κατάφερε σχετικά. Μετά πήγαν στον Φιλιππίδη, μετά στον Πατέρα, τώρα υπάρχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης που είναι ισχυρός και τους ταιριάζει κιόλας με αυτό που θέλει να κάνει».

Εν συνεχεία, είπε: «Μετά το Παναχαϊκή – ΑΕΚ έδωσα μια συνέντευξη και είπα ότι αυτό που έρχεται θα είναι χειρότερο από αυτό που είναι, αν μπορεί να υπάρξει χειρότερο. Το όνειρό μου είναι να βλέπω ποδόσφαιρο πραγματικό. Εάν αυτό που πρεσβεύει ο Μελισσανίδης είναι ποδόσφαιρο πραγματικό το δέχομαι. Το έχει πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του. “Τα έχω κάνει πριν χρόνια και τώρα έχω τη δυνατότητα να μην είμαι όπως τότε γιατί ωρίμασα”. Ερωτώ όμως. Όταν στη Ζάκυνθο έχουν πάει αυτοί που δεν έχουν… λαιμό και έχουν πάρει τις εκλογές και αυτό γίνεται σε κάθε ένωση; Όταν κάθε μέρα αναφέρεται ότι θα πάρουν τις εκλογές με χορηγίες από τον ΟΠΑΠ; Δεν έχουμε μια από τα ίδια. Έχουμε τα ίδια. Με μια διαφορά. Αυτοί που ήταν από το 1996 μέχρι τον Γκαγκάτση, δηλαδή, ο Αχιλλέας Μπέος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Θωμάς, ο Βίκτωρας, έχουν μυριστεί ψητό, τα λεφτά του Ιβάν, τα λεφτά του ΟΠΑΠ, μυρίστηκαν οφίτσια και θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη χαλίφη. Κανείς δεν ζει καλά με τον χαλίφη όμως. Εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και έχουμε ομάδες δεν θέλουμε χαλίφηδες στο κεφάλι μας. Δεν έχω διάθεση να βαράω προσοχές σε κάθε καινούργιο χαλίφη. Θα προβλέψω κάτι. Βλέπω τον Αλαφούζο να καταλαβαίνει ότι θα είναι το μεγάλο κορόιδο της ιστορίας. Έχει όραμα ο Αλαφούζος όμως δεν ξέρει ποδόσφαιρο ούτε το τι έγινε στο ποδόσφαιρο από τα τελευταία 40 χρόνια από τη χούντα και μετά. Ήδη ο Αλαφούζος άρχισε να το καταλαβαίνει. Σε λίγο θα τα καταλάβει και ο Ιβάν γιατί είναι μάγκας και έχει τεράστιο κόσμο και πολύ μεγάλη ομάδα πίσω του. Εγώ θέλω να είμαι με τον Ιβάν, αν και δεν τον συνάντησα ποτέ. Αποφεύγω να μείνω ακόμη και στο ξενοδοχείο του, ενώ ήταν το στέκι μου παλιά στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν ανεξάρτητοι άνθρωποι που θέλουν ανθρώπους που θα έχουν τις δυνατότητες να μιλούν με την εξουσία και να επιβάλουν καθαρά πράγματα. Το ίδιο επιθυμούν και οι καθαροί δημοσιογράφοι.  Εμείς σαν Λάρισα θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο, θέλουμε καθαρούς διαιτητές, μοίρασμα των εσόδων του ποδοσφαίρου όχι ανάλογα με τα στρατόπεδα και κολλητούς. Θέλουμε  δικαιοσύνη και αξιοκρατία ανάλογα με το τι είναι η κάθε ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα