Βίτσας για τουρκικές προκλήσεις: «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε»

Την πίστη του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές εξέφρασε ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, λέγοντας πως «θα είναι η βασική δύναμη και μετά το τέλος της τετραετίας», μιλώντας στον ρ/σ Alpha.

«Όλες αυτές οι αλλαγές που έχουν γίνει και αυτό το μεγάλο βήμα που έχει γίνει τα πρώτα 3 χρόνια και το γεγονός ότι βγαίνουμε από την μνημονιακή περίοδο, μάς δημιουργεί νέο έδαφος και νέες υποχρεώσεις, θα προσμετρηθεί από τον ελληνικό λαό και θα δοθεί ευκαιρία συνέχισης αυτής της πορείας», προσέθεσε ο ίδιος και συνέχισε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ.

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε θετικό γεγονός στην πολιτική ζωή το να διατυπώνονται κοινές θέσεις πάνω σ’ ένα ζήτημα εθνικό. «Το να μην παίρνεις καν θέση και να λες “άστο, μια άλλη στιγμή”, προσπαθώντας να λύσεις προβλήματα του δικού σου κόμματος, δεν εξυπηρετεί το εθνικό ζήτημα», παρατήρησε.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Βίτσας αφού ανέφερε ότι «έχουμε μια αύξηση των παραβιάσεων τα δύο τελευταία χρόνια και μια αύξηση των επιθετικών δηλώσεων σε σχέση με το Αιγαίο και την Κύπρο», υπογράμμισε ότι «αποκρούουμε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις με αποφασιστικότητα και με τις δικές μας ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις δημιουργούμε όλες εκείνες τις καταστάσεις αποτροπής, ώστε κανείς να μη σκέφτεται “κουτά” σε σχέση με τον ελλαδικό χώρο».

Για δε το πρόσφατο συμβάν στα Ίμια τόνισε: «Καταγράφουμε και αναλύουμε τα πάντα, αλλά δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δηλώνουμε κάθε φορά την αποφασιστικότητα μας, την ψυχραιμία μας και προχωράμε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα