Βαγγέλης και Σωκράτης «τρέχουν» τη Νότιγχαμ

 

Σε ελληνικά χέρια βρίσκεται και επίσημα ένας από τους πιο ιστορικούς αγγλικούς συλλόγους, η Νότιγχαμ Φόρεστ, που εδώ και 48 ώρες αποτελεί την ποδοσφαιρική ναυαρχίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το ενδιαφέρον του Έλληνα εφοπλιστή και ιδιοκτήτη εδώ και μία 8ετία της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξελίχθηκε τον τελευταίο χρόνο σε ένα πραγματικό σίριαλ, με τα αγγλικά μέσα να το αναδεικνύουν, αλλά το περιβάλλον του Μαρινάκη να διαψεύδει.

Υπήρχαν, ωστόσο, ενδείξεις ότι κάτι… τρέχει με τη Φόρεστ. Το προηγούμενο καλοκαίρι και ενώ το deal σε επίπεδο διαπραγματεύσεων είχε κλείσει και απέμενε η σχετική άδεια της football league (η ποδοσφαιρική αρχή που είναι υπεύθυνη για τις 4 επαγγελματικές κατηγορίες), ξεκίνησαν οι πρώτες μετακινήσεις παικτών, με τους Βέλλιο και Κασάμι που ανήκουν στον Ολυμπιακό.

Η έγκριση της football league, που καθυστέρησε αρκετά, δόθηκε μόλις προχθές και πλέον ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού άρχισε να ξεδιπλώνει το φιλόδοξο πλάνο του. Όπως, μάλιστα, δήλωσε ο ίδιος στην πρώτη του συνέντευξη ως ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ, που παραχώρησε στο BBC, ο λόγος που επέλεξε το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό κλαμπ έχει να κάνει με τις σπουδαίες επιτυχίες του παρελθόντος. Τα δύο συνεχόμενα, δηλαδή, Κύπελλα Πρωταθλητριών το 1979 και το 1980 υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του θρυλικού Μπράιαν Κλαφ.

 

Τι είπε στο BBC

 

«Νομίζω ότι δεν παίρνει πολύ καιρό να αποφασίσεις, ακόμα και αν έχεις επιλογή, ποια ομάδα θα επιλέξεις. Όταν βλέπεις όλη αυτή την παράδοση και όλα αυτά τα επιτεύγματα, φυσικά και έχει αυτός ο σύλλογος τη δυναμική να αναπτυχθεί και να πετύχει νίκες που δικαιούται.

»Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ πράγματα και δεν είμαι ο πλούσιος άνθρωπος που ήρθε από το εξωτερικό για να ξοδέψω τα χρήματά μου και να αποκτήσω δόξα αποκτώντας μία ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

»Έχω κερδίσει δόξα από τον Ολυμπιακό που έχει κατακτήσει τα πάντα, που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τόσο εντός των συνόρων όσο και στην Ευρώπη, στο Champions League.

»Ξέρουμε πολλούς παίκτες, προπονητές, συλλόγους, αξιωματούχους σε διάφορα μέρη του κόσμου στο διεθνές ποδόσφαιρο, μάνατζερ, όλο αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να ενώσουμε όλες αυτές τις διασυνδέσεις  που έχουμε για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη Νότιγχαμ.

»Έχουμε ένα μακρυπρόθεσμο πλάνο και μέσα από αυτό θέλουμε να φέρουμε τη Νότιγχαμ εκεί που ανήκει. Και φυσικά η Νότιγχαμ ανήκει στην Premier League. Και η Νότιγχαμ ανήκει στην ελίτ της Premier League.

»Επιπλέον, οι οπαδοί τής Νότιγχαμ έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν έζησαν καλές στιγμές. Παρέμειναν όμως πιστοί, και για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Οι προοπτικές είναι τεράστιες. Η προοπτική αυτής της ομάδας είναι πως όταν θα είναι καλά οργανωμένη, όταν θα αρχίσει να νικάει ξανά, όταν θα έχει καλύτερη θέση στην Championship, όταν θα έχει καλύτερη θέση και θα κοιτάζει σοβαρά στην Premier League, τότε θα είμαστε εκεί για να μείνουμε».

 

Αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται

Σε αυτό το νέο εγχείρημα, που σίγουρα ενέχει επιχειρηματικό αλλά και οικονομικό ρίσκο, μιας και η αγορά της Φόρεστ κόστισε σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο 50 εκατομμύρια ευρώ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα έχει στο πλευρό του ανθρώπους που εμπιστεύεται απόλυτα.

Ο Σωκράτης Κομινάκης ήταν για μερικά χρόνια το… alter ego του στον Ολυμπιακό, αποφεύγοντας τις δημόσιες εμφανίσεις ως αντιπρόεδρος, ενώ νέος διευθύνων σύμβουλος του αγγλικού συλλόγου θα είναι ο Γιάννης Βρέντζος, ένα από τα πιο δυνατά διοικητικά στελέχη των «ερυθρόλευκων». Mάλιστα ο τελευταίος έχει ήδη μετακομίσει οικογενειακώς στην Αγγλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέχει το 80% των μετοχών μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, με το υπόλοιπο 20% να έχει περάσει στον έλεγχο του Σωκράτη Κομινάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα