Βαγδάτη: 22 νεκροί σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

Η αιματοχυσία στην Βαγδάτη δεν έχει τέλος αφού τουλάχιστον 22 άνθρωποι έπεσαν νεκροί  σε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν σε διάστημα μικρότερο της μιας ώρας σε σιιτικές συνοικίες της πρωτεύουσας του Ιράκ , όπου οι δρόμοι ήταν γεμάτοι ανθρώπους που μοίραζαν γλυκά με την ευκαιρία της σιιτικής γιορτής Άιντ αλ Γάντιρ.
Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν μέσα ή κοντά στις συνοικίες Καζιμίγια και Σαντρ Σίτι, που γίνονται συχνά στόχος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον ενός σημείου ελέγχου στην πλατεία Άντεν στην είσοδο της συνοικίας Καζιμίγια, στο βορειοδυτικό τμήμα της Βαγδάτης.

Από την έκρηξη βόμβας σε μια αγορά της συνοικίας Σαντρ Σίτι σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν.

Και στη Χαμπιμπίγια, στο νότιο άκρο της Σαντρ Σίτι, τουλάχιστον έξι άνθρωποι, τρεις αστυνομικοί και τρεις πολίτες, έχασαν τη ζωή τους σε μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια τον προηγούμενο μήνα στο Ιράκ. Βάσει μιας εκτίμησης του Γαλλικού Πρακτορείου, περισσότεροι από 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο στη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα