Βαγδάτη: 57 νεκροί από επίθεση σε αυτοκινητοπομπή

Η αιματοχυσία στο Ιράκ δεν έχει τέλος, αφού πενήντα κρατούμενοι, κατά τη μεταφορά τους στην πόλη Χίλα, έπεσαν νεκροί από επίθεση ανταρτών σε αυτοκινητοπομπή στη Βαγδάτη. Ωστόσο επτά αντάρτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ανταρτών που ακολούθησαν, 100 χλμ. νοτίως της Βαγδάτης, σύμφωνα με έναν αστυνομικό και ένα γιατρό της πόλης Χασιμίγια, πρωτεύουσας της επαρχίας της Βαβυλώνας.

Οι συνθήκες της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Είναι η δεύτερη επίθεση στην οποία σκοτώνονται κρατούμενοι, από τότε που άρχισε η μεγάλη επιχείρηση στις 9 Ιουνίου των σουνιτών ανταρτών, οι οποίοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος του βορείου και του δυτικού Ιράκ. Τουλάχιστον 44 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά την έφοδο σε φυλακή στη Μπακούμπα, 60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, πρωτεύουσα της επαρχίας Νιγιάλα την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος για την ασφάλεια του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι είχε δηλώσει ότι οι φυλακισμένοι σκοτώθηκαν από αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ενώ άλλος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφάλειας καθώς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα