Βαριά ήττα της Εθνικής στην Κροατία (4-1)

Απειροελάχιστες είναι πλέον οι πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ της Ρωσίας, μετά τη βαριά ήττα από την Εθνική Κροατίας στο Ζάγκρεμπ με 4-1.

Η ελληνική ομάδα τα έκανε όλα… λάθος στο πρώτο από τα δύο μπαράζ με τους Κροάτες και πλέον χρειάζεται ένα μικρό θαύμα στην κυριακάτικη (12/11) ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να περάσει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς απαιτείται νίκη με τρία γκολ διαφορά τουλάχιστον.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε επιχείρησε με ένα φουλ αμυντικό σχήμα να μπλοκάρει τα ατού των αντιπάλων, όμως οι Κροάτες ήταν μία ταχύτητα πιο γρήγοροι και ειδικά στο πρώτο μέρος κυριάρχησαν απόλυτα.

Το σκορ άνοιξε στο 13’ ο Μόντριτς με πέναλτι που κέρδισε ο Κάλινιτς από τον Τζαβέλα, έπειτα από ολέθριο σφάλμα του Έλληνα γκολκίπερ, για το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα ο Κάλινιτς ολοκλήρωσε με εξαιρετικό τρόπο την οργανωμένη επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων, σημειώνοντας το 2-0 αλλά η «γαλανόλευκη» δεν είχε ακόμα παραδώσει το όπλα. Η ελληνική ομάδα μείωσε στο 31’ σε 2-1 με κεφαλιά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, όμως δεν κατάφερε να πάει με αυτό το σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Βρσάλκο έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Πέρισιτς με κεφαλιά από πολύ κοντά έγραψε το 3-1.

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 49’ ο Κράμαριτς μετά από νέο λάθος της ελληνικής άμυνας. Στο χρόνο που απέμενε οι διεθνείς μας κυνήγησαν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε περισσότερες πιθανότητες στον επαναληπτικό, αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89′ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (82′ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (76′ Ρέμπιτς).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μανιάτης (46′ Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62′ Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (71′ Μπακασέτας), Μήτρογλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα