Βαριές ποινές αλλά όλοι έξω για το «δομημένο» σκάνδαλο!

Αυστηρό μόνο σε επίπεδο ποινών και όχι επί της ουσίας εμφανίστηκε στην κρίση του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που μετά από πολύμηνη διαδικασία εξέδωσε ετυμηγορία καταδικάζοντας 13 πρόσωπα για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε υπερτιμολογημένο σε ασφαλιστικά ταμεία. Το δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία τον Ευγένιο Παπαδόπουλο, πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Ως προς τους καταδικασθέντες, το δικαστήριο παρά το γεγονός ότι τους επέβαλε βαριές ποινές κάθειρξης από πέντε έως 25 έτη κατά συγχώνευση και διέταξε δήμευση των περιουσιών τους, εντούτοις έδωσε ανασταλτικό στην έφεση με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες να αφεθούν ελεύθεροι με εγγυήσεις οι οποίες κρίνονται ως «μικρές» δεδομένης της κατηγορίας. Ειδικότερα:
– Στους Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη, υπεύθυνους της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», επιβλήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ, ποινή κάθειρξης 25 ετών.
– Στον Γιώργο Παπαμαρκάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της «ΝΑΜ Χρηματιστηριακής», επιβλήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ και ποινή κάθειρξης 25 ετών.
– Στον Αγάπιο Σημαιοφορίδη, πρόεδρο ΤΕΑΔΥ, επεβλήθη εγγύηση 100.000 ευρώ και ποινή κάθειρξης 20 ετών.
– Στην Παναγιώτα Καραδήμα, διευθύντρια του Ταμείου, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
– Στους Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη του ΤΕΑΥΦΕ, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και εγγύηση 100.000 ευρώ.
– Στον Κωνσταντίνο Χρηστίδη, πρόεδρο ΤΕΑΟΚΑ, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και εγγύηση 100.000 ευρώ.
– Στον Χαράλαμπο Αδαμόπουλο της JP Morgan επεβλήθη κάθειρξη 25 ετών και εγγύηση 150.000 ευρώ.
– Στον Αβραάμ Σαββίδη από την JP Morgan επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών και εγγύηση 50.000 ευρώ.
– Στον Νίκο Μπούγο από την Hypovereisbank επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και εγγύηση 50.000 ευρώ .
– Στους λογιστές Δημήτρη και Άγγελο Λιάτη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Το δικαστήριο επέβαλε δήμευση περιουσιακών στοιχείων στον Γιώργο Αποστολίδη μέχρι του ποσού των 6.813.221 ευρώ, ποσό που φέρεται πως είναι προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας. Ζήτησε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Θοδωρή Πρινιωτάκη έως 7.070.000 ευρώ. Για τον Γιώργο Παπαμαρκάκη στον οποίο δεν βρέθηκε ακίνητη περιουσία επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 11.060.000 ευρώ ως προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα