ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: “Ουτοπική η εικόνα που παρουσίασε ο Τσίπρας για τη χώρα”

Ως ουτοπική χαρακτήρισε την εικόνα του πρωθυπουργού στη συνέντευξη της ΔΕΘ ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική επισημαίνεται και γίνεται αναφορά στις περικοπές στις συντάξεις, στη μείωση του αφορολόγητου και στα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060.

Αναλυτικά στο σχόλιο υπογραμμίζεται:

Ο Αλέξης Τσίπρας στην παραδοσιακή συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής, μνημονιακής πολιτικής και παρουσίασε το νέο αφήγημα της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών του 2019. Η κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που έχει πλέον υιοθετήσει πλήρως το μνημόνιο που υπέγραψε μετά τη συνθηκολόγηση του καλοκαιριού του 2015, μιλά για έξοδο απο τα μνημόνια το 2018 με το πέρας του προγράμματος και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική από την ουτοπική εικόνα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως από το 2019 έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου και συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2% έως το 2060!”

Στις Βρυξέλλες

Στο μεταξύ το κίνημα του Γ. Βαρουφάκη πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες εκδήλωση με θέμα, «Η αληθινή κατάσταση της Ευρώπης σήμερα», με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να επισημαίνει στην ομιλία του τις αντιφατικές, όπως είπε, εκτιμήσεις του ευρωπαϊκού κατεστημένου, όπως αυτές αποτυπώνονται στις απόψεις των κ.κ. Γιουνκέρ και Μακρόν αναφορικά με την Ευρώπη.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επίσης ότι στην Ευρώπη οι αριθμοί ευημερούν και οι πολίτες υποφέρουν, ενώ εξήγησε και γιατί το αφήγημα της ανάκαμψης είναι πλαστό ακόμα και για τις πλεονασματικές χώρες όπως η Γερμανία. Η ύφεση και το αδιέξοδο είναι το αποτέλεσμα υπερβολικής οικονομικής δύναμης στα χέρια λίγων ανθρώπων και μιας γραφειοκρατίας που φροντίζει για τα συμφέροντα αυτών των λίγων ανθρώπων -κρατώντας τους πολλούς έξω από τη δημοκρατία και διασφαλίζοντας, κατά τη ρήση του Σόιμπλε, ότι οι εκλογές δε θα επιτρέπεται να αλλάξουν τίποτα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα