Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 11 του καρτέλ της ηρωίνης

Ξεκινούν σήμερα και συνεχίζονται αύριο οι απολογίες των 11 συλληφθέντων στην υπόθεση του ενός τόνου και 133 κιλών ηρωίνης, ποσότητα που εντοπίστηκε σε δύο αποθήκες στην Αττική και στο Κορωπί, καθώς και σε μια βίλα εφοπλιστή στην Φιλοθέη, και είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 6 Έλληνες –ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας– που θα απολογηθούν σήμερα, καθώς και οι 5 συγκατηγορούμενοί τους Τούρκοι υπήκοοι που έχουν πάρει προθεσμίες για να απολογηθούν αύριο. Κατηγορούνται συγκεκριμένα για: παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κι επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία.

Η ηρωίνη ερχόταν οδικώς στην Ελλάδα με νταλίκες, τοποθετημένη σε ειδικές τρύπες. Τα μέλη της σπείρας τη μετέφεραν σε σάκους στο συσκευαστήριο το οποίο βρισκόταν στο Κορωπί κι από εκεί τα πακέτα έφευγαν για την Ευρώπη, με πιθανότερο προορισμό το Βέλγιο.

Τους τελευταίους έξι μήνες η DEA σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αρχές είχε βάλει πομπούς στα πακέτα ηρωίνης και παρακολουθούσε συνεχώς την πορεία τους μέχρι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση εξάρθρωσης της σπείρας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα