Βασίλης Λεβέντης: Αν ισχύουν όσα λέει ο Βαρουφάκης, ο Τσίπρας δεν κάνει ούτε για κλητήρας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποδείχθηκε ανεύθυνος στην πράξη δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο  ραδιόφωνο του ALPHA.

Ο κ. Λεβέντης κλήθηκε να σχολιάσει το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη και είπε ότι ο πρώην υπουργός «ως οικονομολόγος είναι αξιόλογος. Στην πράξη όμως απεδείχθη ανεύθυνος».

Πρόσθεσε επίσης ότι «το δόγμα Βαρουφάκη στηριζόταν στο ότι θα έκαναν πίσω οι δανειστές. Η Μέρκελ όμως δεν έκανε πίσω και η χώρα πήγε στον γκρεμό. Ο Τσίπρας παρασύρθηκε από τον Βαρουφάκη και τελικά ξεβρακώθηκε».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τους διαλόγους του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε: «Αν είπε ο πρωθυπουργός να κατάσχουν τα 16 δισ. ευρώ για να τα δώσουν στον κόσμο με τις τράπεζες κλειστές, τότε ούτε για κλητήρας δεν κάνει ο κ. Τσίπρας, αν επαναλαμβάνω τα είπε αυτά για τα οποία τον κατηγορεί ο Βαρουφάκης».

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στον Guardian, ο κ. Λεβέντης σχολίασε: «Αυτά που δήλωσε ο πρωθυπουργός συνομολογούν επιπολαιότητα και ανωριμότητα. Αυτοί οι άνθρωποι που μας πήγαν στην καταστροφή, θέλουν τώρα να μας σώσουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα