Βασίλης Λεβέντης: Να προεδρεύει εισαγγελέας στην Επιτροπή Προμηθειών

Την πρόταση του να παρίσταται και να προεδρεύει εισαγγελέας στην Επιτροπή Προμηθειών, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια στις αγορές και να αποκλείονται τυχόν μίζες υπουργών, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Δεν μπορεί να βασιζόμαστε αν είναι τίμιοι οι υπουργοί, ή στη φιλοπατρία τους. Πρέπει να υπάρχει ένας εισαγγελέας, που θα προεδρεύει σε μια ανεξάρτητη Επιτροπή Προμηθειών, για ασφαλιστική δικλείδα» είπε ο κ. Λεβέντης.

Και πρόσθεσε: «Έτσι, δεν θα έχουμε το φαινόμενο να κάνει ό, τι θέλει ένας υπουργός σε μία αγορά ελικοπτέρων, για παράδειγμα, και μετά από 10 χρόνια να διαπιστώνουμε ότι δεν είναι τίμιος και ότι έρχεται η παραγραφή του αδικήματος. Αυτή η πρόταση κατοχυρώνει και τους υπουργούς που είναι τίμιοι και τη διαδικασία της αγοράς».

«Αν θέλετε να έχετε απόλυτες εξουσίες θα έχετε και απόλυτες παραπομπές. Θα έχουμε έτσι συνεχώς αντεκδικήσεις και ρεβανσισμό. Ήδη, η ΝΔ έχει εξαγγείλει παραπομπές», επισήμανε ο  πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα