Βασίλης Λεβέντη: «Συμφωνία ντροπής» η συμφωνία του Eurogroup

«Συμφωνία ντροπής» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του κλεισίματος της Αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ο κ. Λεβέντης είπε ότι «είναι μια συμφωνία ντροπής και σαν τέτοια να την δείτε αν είστε έντιμοι άνθρωποι και να συμβάλετε στην διόρθωσή της».

«Και ο κ. Σαμαράς όταν έκοβε τις συντάξεις και ο κ. Βενιζέλος όταν έβαζε τον ΕΝΦΙΑ στον ελληνικό λαό, έλεγαν ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Πόσο καιρό μπορεί να ζει μια χώρα κάτω από τέτοια διλήμματα; Όταν το 2014 διεκδικήσατε την εξουσία, είπατε θα σκίσετε τα μνημόνια, ότι θα αλλάξετε την Ευρώπη. Αλλά για να αλλάξεις την Ευρώπη πρέπει να αλλάξεις πρώτα εσύ», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε την σημερινή κυβέρνηση ότι συμφώνησε για πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια και 2,5% για 43 χρόνια, αλυσοδένοντας έτσι, όπως είπε, τη χώρα και εξέφρασε την επιθυμία «Ο θεός της Ελλάδας να βοηθήσει και να έρθει μια σοβαρή κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί και θα αλλάξει ριζικά αυτά τα νούμερα».

Παραστατικός όπως πάντα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για έξοδο στις αγορές σημείωσε: «Λέει ο πρωθυπουργός ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Ποιος αφήνει 3 ετών παιδί να βγει στη λεωφόρο; Δεν θα το πατήσει το αυτοκίνητο; Το ίδιο έκανε και ο κ. Σαμαράς και το πληρώσαμε αυτό. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Οι αγορές θέλουν συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα. Δεν ανταποκρίνονται επειδή εκλιπαρείς. Η ελπίδα του καταρρέοντος, δεν συνιστά πιστοποιητικό εγκυρότητας».

Από την κριτική του κ. Λεβέντη δεν γλίτωσε ούτε το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο είπε ότι μαζεύτηκε για το συνέδριο του και το μόνο που έκανε ήταν αλλαγή του σήματος του κόμματος και «από τρικολόρ που ήταν έγινε τετρακολόρε, αρνούμενοι τον ήλιο γιατί ντρέπονται».

Τέλος επανέλαβε την πρότασή του για τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, καλώντας ταυτόχρονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα