Βασίλης Μπάρκας: «Ήρθα για τρόπαια»

Είναι εξαιρετικά φιλόδοξος και καλά κάνει, αφού είναι ταλεντάρα. Ο Βασίλης Μπάρκας υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ – τριετές – και αναμένεται να μπει στα βαθιά με το καλημέρα, αφού για πάρτη του απορρίφθηκε ο Λόρια.

Ο 22χρονος πορτιέρο έχει ως στόχο να γίνει ο νέος Ελευθερόπουλος, ο οποίος καθιερώθηκε στον Ολυμπιακό πριν καν κλείσει τα 21. Για την ώρα, ακούει διάφορες…  «μουρμούρες», του στυλ «είναι μεγάλο ρίσκο», «η ομάδα χρειάζεται και έναν έμπειρο», «μόνο με 20 ματς στον Ατρόμητο θα γίνει βασικός στην ΑΕΚ;»…

Αν ρωτήσετε τον ίδιο,  όμως, θα διαπιστώσετε μία αυτοεκτίμηση τεράστια και μία δίψα να γίνει βασικός από τώρα. Δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συζητήσει τυχόν παραμονή στον Ατρόμητο για έναν ακόμη χρόνο ως δανεικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια, κι ενώ άπαντες περίμεναν πως θα επιμείνει στον «δικό του» Γκιόργκι Λόρια, μόλις συνέλεξε τις πληροφορίες για τον Μπάρκα, έκανε πίσω.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Βασίλης Μπάρκας είπε: «Ο λόγος που προτίμησα ΑΕΚ είναι γιατί πιστεύω σε αυτό που πάμε να κάνουμε στην ΑΕΚ. Πάμε για πρωτάθλημα, πάμε να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Και είναι για μένα ένα βήμα να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Στόχος τώρα είναι να παίξω στην ΑΕΚ και να καθιερωθώ στην Εθνική. Όταν κλείνεις σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ σκέφτεσαι τους τίτλους, βάζεις τον εαυτό σου να παίρνεις τρόπαια, όπως έκαναν τα παιδιά με το Κύπελλο. Το περιμένω πώς και πως. Ήρθα εδώ για να βοηθήσω, να πετύχουμε τους στόχους μας και να πάρουμε το πρωτάθλημα που τόσο θέλουμε. Ευχαριστώ τον κ. Σπανό για τη στήριξη, τον κ. Μελισσανίδη που με προτίμησε γι’ αυτή τη θέση, όσους γυμνάστηκα μαζί τους, όσους με βοήθησαν και τους συμπαίκτες μου. Ο Ανέστης έπαιζε πέρυσι, θα είμαστε μαζί τώρα, ο καλύτερος ας παίξει. Δεν έχω να αγχωθώ για τίποτα».

Ο Μπάρκας πέρασε 11 χρόνια στο Περιστέρι και στον Ατρόμητο. Ο πατέρας του έκανε μαζί του προσωπικές προπονήσεις. Διαθέτει γονίδια από την Ολλανδία, άρα μία καλή ποδοσφαιρική νοοτροπία. Είναι σίγουρα άπειρος, αλλά ταλαντούχος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα