Βασικό μέλημα η άμυνα για τον Στραματσιόνι

Τακτική, άμυνα, συντονισμός, συγκεκριμένη φιλοσοφία… Ο Αντρέα Στραματσιόνι κατέληξε σε πολύ σύντομο διάστημα στις διαπιστώσεις για όσα πρέπει να αλλάξουν το αμέσως επόμενο διάστημα στον Παναθηναϊκό και για όσα μπορεί να… αφήσει για το μέλλον.

Το βασικό μέλημα του Ιταλού τεχνικού είναι η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας., Όπως διαπίστωσε από τα βίντεο των αγώνων που παρακολούθησε, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει δύο προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα. Πρώτον, δέχεται εύκολα γκολ όταν πιέζεται από τον αντίπαλο. Δεύτερον, όταν χάνει την μπάλα στη μεσαία γραμμή, δεν έχει τον τρόπο να ανακόψει την αντεπίθεση της αντίπαλης ομάδας.

Ως εκ τούτου, δημιουργούνται πολλές φάσεις στα καρέ του. Με τους μικρομεσαίους αντιπάλους δεν γίνεται τόσο αισθητό το πρόβλημα. Με τις πιο ποιοτικές ομάδες όμως, ο… βασιλιάς βγαίνει γυμνός μπροστά στους υπηκόους του και γίνεται ρεζίλι!

Ο Στραματσιόνι, λοιπόν, θα ξεκινήσει το… φροντιστήριο από την αμυντική λειτουργία. Ποια είναι η βασική απαίτηση; Η αγωνιστική πειθαρχία. Κάθε παίκτης πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τι θα κάνει στο γήπεδο και πως θα λειτουργεί σε κάθε περίπτωση. Όπως είπε σε συνεργάτες του, εργαλεία υπάρχουν. Αρκεί να δουλέψουν σωστά.

Το δεύτερο μέλημα του Ιταλού είναι να εφαρμόσει μία συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία, ώστε η ομάδα να αποκτήσει τον χαρακτήρα της. Επί Αναστασίου, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να παρουσιάσει… κάτι, αλλά ήταν πολύ θολό και ακαθόριστο. Ή ο κόουτς δεν είχε αποσαφηνίσει τις σκέψεις του, ή δεν μπορούσε να τις μεταδώσει στους παίκτες, ή οι παίκτες δεν μπορούσαν να τις εφαρμόσουν. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο.

Στην παρούσα φάση πάντως, η αγωνία του Στραματσιόνι είναι να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας, ώστε να ανταποκρίνεται στην πίεση του αντιπάλου. Το αν θα προλάβει να αλλάξει την εικόνα μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι μία μεγάλη συζήτηση. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσει η ομάδα ισορροπία, χαρακτήρα και διάρκεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα