«Βασιλιάς» στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός!

«Βασιλιάς» στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη, θέλει να αναδειχθεί ο Ολυμπιακός, «αλώνοντας» τη σκληρή έδρα της Ατλέτικο, σε ένα ματς που θα κρίνει σε ικανό ποσοστό την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Μίτσελ Γκονζάλεθ, θα περιμένει το οριστικό… πόρισμα για τη συμμετοχή του Μάριο Μάντζουκιτς στο παιχνίδι. Ο Κροάτης αποχώρησε με ενοχλήσεις από το τελευταίο ματς των «ροχιμπλάνκος» και παρότι το ιατρικό τιμ της ομάδας εκτίμησε πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, ο Μίτσελ έχει ζητήσει ενημέρωση δίχως χρονοτριβή από τους συνεργάτες του, καθώς θεωρεί κομβικής σημασίας την παρουσία του 26άχρονου επιθετικού.

Όσο για το επιθετικό πλάνο που έχει στο μυαλό του, το σίγουρο είναι πως θα προσέξει ιδιαίτερα την άμυνα, θα κλείσει τους διαδρόμους και θα επιδιώξει να κτυπήσει την Ατλέτικο στην «κόντρα». Για το λόγο αυτό δεν αποκλείονται μία ή δύο εκπλήξεις στην 11άδα, ενώ ιδιαίτερα ρόλο θα αναλάβει ο Αφελάι, ο οποίος ενδέχεται να αγωνιστεί πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Μίτσελ έχει ζητήσει από τους παίκτες του να σουτάρουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται προς την αντίπαλη εστία και να πειθαρχήσουν απόλυτα στο σύστημα και στην κάλυψη των θέσεών τους.

Αναφορικά με τα σενάρια πρόκρισης, υπάρχουν ουκ ολίγα. Υπό προϋποθέσεις, ο Ολυμπιακός βολεύεται και από την ισοπαλία, αν και σε αυτήν την περίπτωση, οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές. Ας τα πάρουμε ένα – ένα.

ΣΕΝΑΡΙΟ 1
Νίκη Ολυμπιακού, ήττα Γιουβέντους… Σε αυτήν την περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του θεσμού και διεκδικούν ακόμη και την 1η θέση στη βαθμολογία, ενώ προκρίνεται και η Ατλέτικο Μαδρίτης!

ΣΕΝΑΡΙΟ 2
Νίκη Ολυμπιακού, ισοπαλία Γιουβέντους… Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, αρκεί να νικήσει στην τελευταία αγωνιστική, στο «Καραϊσκάκης», τη Μάλμε. Η Ατλέτικο διασφαλίζει την πρόκριση και στο τελευταίο ματς καλείται να υπερασπιστεί την 1η θέση στον όμιλο, στο Τορίνο, κόντρα στη Γιουβέντους.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3
Νίκη Ολυμπιακού, νίκη Γιουβέντους… Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε τριπλή ισοβαθμία και ανεξάρτητα με τη διαφορά των γκολ και των μεταξύ τους αποτελεσμάτων, οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούν σαφές προβάδισμα, καθώς έχουν το θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι στην έδρα της, κόντρα στη Μάλμε, ενώ στο άλλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, στο Τορίνο, όπως και να έχει, κάποια από τις Γιουβέντους ή Ατλέτικο θα απολέσουν βαθμούς.

ΣΕΝΑΡΙΟ 4
Ισοπαλία Ολυμπιακού, νίκη Γιουβέντους… Το πράγμα περιπλέκεται αρκετά. Ο Ολυμπιακός περνάει στην 3η θέση, θέλει μόνο νίκη κόντρα στη Μάλμε και ήττα της Γιουβέντους από την Ατλέτικο στην τελευταία αγωνιστική, στο Τορίνο.

ΣΕΝΑΡΙΟ 5
Ισοπαλία Ολυμπιακού, ισοπαλία Γιουβέντους… Η κατάσταση μένει ως έχει και ο Ολυμπιακός βολεύεται με νίκη ή ισοπαλία της Ατλέτικο, στο Τορίνο, στην τελευταία αγωνιστική, ώστε με δική του επικράτηση επί της Μάλμε, να περάσει στην επόμενη φάση ως δεύτερος.

ΣΕΝΑΡΙΟ 6
Ισοπαλία Ολυμπιακού, ήττα Γιουβέντους… Ο Ολυμπιακός περνάει μόνος του στη 2η θέση και θέλει απλώς τη νίκη επί της Μάλμε, για να πάρει την πρόκριση. Η Γιουβέντους ακόμη και με νίκη επί της Ατλέτικο, μένει 3η και συνεχίζει στο Europa League.

ΣΕΝΑΡΙΟ 7
Ήττα Ολυμπιακού, νίκη Γιουβέντους… Παρά την απώλεια, ο Ολυμπιακός μένει ζωντανός και θέλει μόνο νίκη επί της Μάλμε, αλλά ήττα της Γιουβέντους από την Ατλέτικο, προκειμένου να περάσει ως δεύτερος, καθώς υπερτερεί της «γηραιάς κυρίας» σε ισοβαθμία.

ΣΕΝΑΡΙΟ 8
Ήττα Ολυμπιακού, ισοπαλία Γιουβέντους… Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, όντας στην 3η θέση και θέλουν νίκη επί της Μάλμε και ισοπαλία ή ήττα της Γιουβέντους κόντρα στην Ατλέτικο, στην τελευταία αγωνιστική.

ΣΕΝΑΡΙΟ 9
Ήττα Ολυμπιακού, ήττα Γιουβέντους… Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Ολυμπιακός διατηρεί σαφές προβάδισμα, καθώς με νίκη επί της Μάλμε στην τελευταία αγωνιστική, ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρόκριση και μάλιστα του είναι σχεδόν αδιάφορο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Τορίνο.

Σε κάθε περίπτωση, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός, πρώτον μένει ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση και δεύτερον, χρειάζεται μόνο τη νίκη κόντρα στη Μάλμε, στην τελευταία αγωνιστική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα