Βασιλική Καρακώστα – «Vconcert»

Έχετε ακούσει, έχετε πιει νερό από μια καθαρή πηγή; Έτσι αισθάνεται, έτσι ερμηνεύει, τα ακούσματα της παράδοσής μας και της ελληνικής δημοτικής μουσικής η Βασιλική Καρακώστα. Σαν μια καθαρή πηγή διαχρονικής έμπνευσης και δημιουργίας. Που έρχεται από τα βάθυ της ιστορίας του λαού μας και του πολιτισμού μας. Όπως κάθε τι κλασικό, όπως κάθε τι που αντέχει στον χρόνο.

Ένα κονσέρτο Eλληνικής Κλασικής Δημοτικής Μουσικής, όπως δεν την έχετε ξανακούσει ποτέ: η παραδοσιακή μας μουσική ενορχηστρωμένη για φωνή και έγχορδα με τον πυρήνα του συμφωνικού ήχου.

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένας μουσικός περίπατος στα μονοπάτια της Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής, ένα κονσέρτο μέσα από τα μάτια της εξαιρετικής κι ευαίσθητης  ερμηνεύτριας Βασιλικής Καρακώστα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00.

O δεξιοτέχνης του κλαρίνου, μοναδικός  στο είδος του Πετρολούκας Χαλκιάς θα βρεθεί μαζί της στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου η Βασιλική φέρνει μαζί της τη φωνή της. Μια φωνή που ενώνεται με τις σαράντα χορδές των ακουστικών οργάνων, με μια γεμάτη από μουσικές συχνότητες δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων (Violin, Viola, cello & contrabass). Ένας συνδυασμός από σπουδαίους σολίστες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών & της Camerata Junior θα ενωθούν για το «Vconcert», με εξάρχοντα τον  Κορυφαίο Α΄ της ΚΟΑ,  Γιώργο Μάνδυλα.

Το μουσικό τους οδοιπορικό ξεκινά από τη Mακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο, περνά από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την  Κρήτη, την  Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τα Επτάνησα, για να αγκαλιάσει τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κύπρο.

Mε ενότητα, μέσα από τη διαφορετικότητα του πολιτιστικού μας πλούτου, η Βασιλική με τους συνεργάτες της αφηγούνται θρύλους και ιστορίες της ανώνυμης συλλογικής δημιουργίας, ταξιδεύοντάς μας παράλληλα σε στίχους, μελωδίες και ήχους της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Βασιλική Καρακώστα παρουσίασε με quintetto εγχόρδων το «Vconcert Ελληνικής δημοτικής μουσικής» για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2016, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη εμφανίστηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως «Νεράιδα των θρύλων και των παραδόσεων όλου του κόσμου» υποστηρίζοντας τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Μέλη του έγχορδου σχήματος «Ένα» της Camerata JuniorΑndrey Nastasa, βιολί, Γιάννης Αντωνόπουλος, βιολί, Αυγούστα Σεστάνι, βιόλα, Διονύσης Ανδρουτσάκης, βιολοντσέλο, Αλέξανδρος Κοκκινόπουλος, κοντραμπάσσο

Aenaon 4tet της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: Γιώργος Μάνδυλας, βιολί, Βασίλης Σούκας, βιολί, Μάνος Γουβέλης, βιόλα, Αστέριος Πούφτης, βιολοντσέλο και ο Όσβαλντ Αμιράλις, κοντραμπάσσο

Ενορχηστρωτική ομάδα: Βασιλική Καρακώστα, Στάθης Ουλκέρογλου, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Ιρίνα Βαλεντίνοβα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα