ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ: «Ας περιμένουμε λίγο, η Βουλή θα αποφανθεί για την παραγραφή»

Σύμφωνα με την τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, οι δικαστές και οι εισαγγελείς ενήργησαν στην υπόθεση Novartis σύμφωνα με τον Νόμο και το Σύνταγμα.

Την πεποίθησή της ότι η Δικαιοσύνη με σοβαρότητα και προσεκτικά βήματα θα διαλευκάνει την υπόθεση Novartis εξέφρασε σήμερα Τετάρτη (14/2) η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου.

Στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στον Alpha 989, η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε την υπόθεση ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όχι μόνο στο επίπεδο των μεθοδεύσεων αλλά και σε ό,τι άφορα το εύρος των εμπλεκόμενων.

Η κα Θάνου κλήθηκε να σχολιάσει τις αιχμές που αιωρούνται για τη στάση στην εν λόγω υπόθεση των δικαστών και των εισαγγελέως, και εκείνη απάντησε ότι οι λειτουργοί της Θέμιδας ενήργησαν σύμφωνα με τον Νόμο και το Σύνταγμα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις επιθέσεις αδικαιολόγητες.

«Οι γενικότερες επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση είναι και ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες και θα έλεγα ας αφήσουν επιτέλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο έργο τους», δήλωσε η κα Θάνου και αναφερόμενη στην κα Τουλουπάκη υποστήριξε ότι «τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της έχουν το σθένος να συνεχίσουν το έργο τους παραγνωρίζοντας τις απειλές και τις ύβρεις».

Για τους προστατευμένους μάρτυρες, η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού υποστήριξε, απευθυνόμενη σε όσους τους αποκαλούν «κουκουλοφόρους», ότι «όφειλαν να γνωρίζουν ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ ισχύει το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων», ενώ προσέθεσε: «Απορώ γιατί ακούγεται και από στόματα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό και επίπεδο».

Κληθείσα, τέλος, να σχολιάσει αν το «έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας» έχει παραγραφεί, η κα Θάνου περιορίστηκε να πει: «Ας περιμένουμε λίγες μέρες, θα αποφανθεί η Βουλή περί αυτού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα