Βγάζει αρχιδιαιτητή (τον έναν από τους τρεις) η Super League!

 

Προς την πλήρη εφαρμογή του ισπανικού μοντέλου διοίκησης της ΚΕΔ οδεύουμε το συντομότερο δυνατό, με τη Super League να πραγματοποιεί Δ.Σ. μεθαύριο Δευτέρα για να αποφασίσει για το δικό της μέλος, το ένα από τα τρία που θα τεθούν επικεφαλής της νέας Επιτροπής.

Θυμίζουμε πως το μοντέλο αυτό αφορά μία ΚΕΔ με τρεις αρχιδιαιτητές που θα αποφασίζουν από κοινού τον καταρτισμό των πινάκων, τον ορισμό των διαιτητών και το ποιοι θα γίνονται διεθνείς! Πέραν του εκπροσώπου που θα βγει από Super League, θα υπάρχει και ο εκλεκτός της ΕΠΟ, αλλά κι ένας κοινής αποδοχής.

Στο Δ.Σ. της Δευτέρας θα συζητηθεί κατ’ αρχήν η πρόταση της κίνησης των «12» για τον Δημήτρη Σαραϊδάρη και εν συνεχεία θα τεθούν στο τραπέζι για τα ονόματα εκείνων που θα προτείνει η Λίγκα για τον κοινής αποδοχής τρίτο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ! Όσον αφορά στον Σαραϊδάρη, πρόκειται για διαιτητή που ανήκει στη μεγάλη κατηγορία από το 2001, θεωρείται εκ των κορυφαίων Ελλήνων βοηθών, αλλά και άνθρωπος του περιβάλλοντος του Κύρου Βασσάρα. Αυτή η καλή του σχέση με τον Βασσάρα είναι που έχει ενοχλήσει την ΠΑΕ ΠΑΟ που δεν πρόκειται να υπερψηφίσει αυτή την πρόταση. Μάλιστα, αντιδρά και με το μοντέλο, ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση να διαμορφωθεί με διαφορετικό τρόπο η ΚΕΔ.

Η πλευρά της ΑΕΚ επίσης δεν βλέπει με καλό μάτι τον συγκεκριμένο ρέφερι, ωστόσο συμφωνεί με το ισπανικό μοντέλο και αρχικά δείχνει μία εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο πάει να δημιουργηθεί το νέο σκηνικό. Ο ΠΑΟΚ συμφωνεί και δεν δείχνει να αντιδρά με τον Σαραϊδάρη, ενώ δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως ή ανεπισήμως ο Ολυμπιακός για την επιλογή του συγκεκριμένου διαιτητή. Τέλος, η ΑΕΛ επισήμως λέει «όχι», χωρίς ωστόσο να έχει εκφράσει κάποια άλλη επιλογή. Άλλωστε, η συγκεκριμένη διοίκηση τελεί υπό τις προσταγές του Αλέξη Κούγια, ο οποίος αλλάζει γνώμη για πρόσωπα του ποδοσφαίρου ανά 24ωρο!

Επισήμως, το καταστατικό της Super League σε τέτοιες διαδικασίες απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία (τα 3/5  των ψήφων) για να καταλήξει σε μία απόφαση, οπότε είναι μάλλον απίθανο να μην επιλεγεί ο Σαραϊδάρης, καθώς τουλάχιστον ένδεκα ομάδες δείχνουν να συμφωνούν. Αυτό σημαίνει πως ίσως τη Δευτέρα γνωρίζουμε ένα από τα τρία μέλη της νέας ΚΕΔ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα