Βγήκαν στους δρόμους τα τρακτέρ

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τα προβλεπόμενα στο τρίτο μνημόνιο δημοσιονομικά μέτρα τα οποία αφορούν τη φορολόγηση του αγροτικού κόσμου ήταν αυτά που «ζέσταναν» σήμερα τις μηχανές των τρακτέρ και τα οδήγησαν στην… έξοδό τους στους εθνικούς δρόμους!

Η αρχή, λοιπόν, των δυναμικών κινητοποιήσεων του κλάδου έγινε σήμερα Τετάρτη (16/9) με τους αγρότες της βορείου Ελλάδος να παρατάσσουν τα οχήματά τους σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου. Σύμφωνα με τον κατά τόπους «σχεδιασμό» οι Βορειοελλαδίτες αγρότες αναμενόταν να συναντηθούν στις εξής περιοχές: Έβρος (στους Κήπους), Κομοτηνή (στην Εγνατία οδό), Δράμα (στο δρόμο του τελωνείου Εξοχής), Καβάλα (στον κόμβο Αμυγδαλεώνα), Σέρρες (στον κόμβο Κερδυλίων), Κοζάνη (στον «κόμβο Λαρίσης»), στη δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, καθώς επίσης και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι αστυνομία διαπραγματευόταν με αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου, στην περιοχή Πέπλο του δήμου Φερών, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν να τους επιτραπεί η διέλευση προκειμένου να μεταβούν στο τελωνείο Κήπων και να αποκλείσουν τη διέλευση φορτηγών.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν σταματήσει την πορεία των τρακτέρ προς το τελωνείο, καθώς, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, δεν επιτρέπεται τη διέλευση βαρέων οχημάτων διά της Εγνατίας Οδού.

Ως προς την «ανθρωπογεωγραφία», τώρα, των κινητοποιήσεων, το «παρών» στους δρόμους δίνουν αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας, ενώ την ημέρα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου οι αγρότες έχουν δώσει «ραντεβού» στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνεδρίασης του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα