Βγαίνει με νέα διήμερη άδεια ο Κουφοντίνας

Μετά από τρεις μήνες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας παίρνει νέα άδεια – η δεύτερη που εγκρίνεται- από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για την δράση της 17 Νοέμβρη θα περάσει ξανά, όπως έκανε τον περασμένο Νοέμβριο, την πόρτα των φυλακών το πρωί της Παρασκευής στις 09.00 και για δύο ημέρες θα απολαύσει την ελευθερία του.

Ο “φαρμακοχέρης” της 17Ν υπέβαλε το δεύτερο αίτημά του στις 11 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση διμήνου από την πρώτη φορά που βρέθηκε εκτός φυλακών στις 9 Νοεμβρίου του 2017.

Το Συμβούλιο Φυλακών όρισε τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στο σπίτι στον Βαρνάβα, της παραμονής εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα και την υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα όσον αφορά τους βαρυποινίτες, δικαιούνται άδειας εφόσον έχουν συμπληρώσει οκτώ χρόνια κράτησης χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα και δεν εκκρεμούν σε βάρος τους άλλες υποθέσεις. Για τη χορήγηση στης άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα της πράξης για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές.

Σάλος με την πρώτη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, αφού το αίτημά του είχε γίνει αποδεκτό από το Συμβούλιο των φυλακών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας στις 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Η απόφαση για την πρώτη άδεια στον καταδικασθέντα 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη τρομοκράτη είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα