«Βγείτε από το Μνημόνιο και φτιάξτε το δικό σας σχέδιο μεταρρυθμίσεων»

«Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση και να προετοιμαστεί για την τέταρτη. Αν αυτό γίνει σωστά, τότε η χώρα θα βγει από το πρόγραμμα». Αυτό δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί.

«Αν όλα πάνε καλά, στο Eurogroup 21 Ιουνίου θα υπάρξει συνολική συμφωνία για το πώς θα κλείσει το πρόγραμμα, για το post programme surveillance, για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, θα είναι μια ιστορική στιγμή», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος της Κομισιόν. Ο ίδιος, αναφερόμενος στη μετά το Μνημόνιο εποχή, σημείωσε ότι από την πλευρά του δεν θέλει κανενός είδους πρόγραμμα, αναφέροντας ότι δεν θα ισχύσουν ειδικοί κανόνες για την Ελλάδα, ωστόσο, είπε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Πρέπει να διευκρινίσουμε τους όρους για post programme surveillance, να διασφαλίσουμε την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων (όπως κάνουν Ιρλανδία, Πορτογαλία), στηριγμένοι σε σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας», τόνισε ακόμα ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό όροσημο για την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα