Βεγγάζη: Οκτώ νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών με ρουκέτα

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσα τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν όταν μια ρουκέτα έπληξε μια πολυκατοικία στην Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, ανέφεραν ιατρικές πηγές, δύο ημέρες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ανέφερε ότι είδε νεκρά παιδιά σε ένα νοσοκομείο στην πόλη.

Το όγδοο θύμα της επίθεσης ήταν ένα ενήλικο πρόσωπο, το φύλο του οποίου δεν έγινε αμέσως γνωστό, ενώ 11 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, που σημειώθηκε μετά τον θάνατο τεσσάρων παιδιών από όλμους προχθές Τρίτη στην πόλη με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με μια ανάρτηση στο Twitter.

Η Βεγγάζη αποτελεί θέατρο μαχών επί ένα χρόνο μεταξύ δυνάμεων του στρατού, πιστών στον Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος υποστηρίζει τον διεθνώς αναγνωρισμένο πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλάχ Αλ Τίνι, και ισλαμιστικών οργανώσεων.

Η μάχη αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη σύγκρουση μεταξύ οργανώσεων πρώην ανταρτών, που βοήθησαν στην ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, αλλά πλέον αναμετρώνται με βάση φυλετικά, τοπικιστικά ή πολιτικά κίνητρα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δυνάμεις του στρατού έχουν ανακαταλάβει κάποιες περιοχές στην Βεγγάζη που απώλεσαν τον περασμένο χρόνο, αλλά στο λιμάνι και σε αρκετές άλλες περιοχές ακόμη κυριαρχεί η ισλαμιστική οργάνωση Μάτζλις Αλ Σούρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα