Βενεζουέλα: Συνελήφθη στρατιώτης που πυροβόλησε και σκότωσε έγκυο

Συνελήφθη από τις αρχές της Βενεζουέλας, στρατιώτης της Εθνοφρουράς ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε μία 18χρονη έγκυο γυναίκα πάνω σε μια συμπλοκή, η οποία έγινε για… το φαγητό.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, η Alexandra Colopoy, πυροβολήθηκε από τον στρατιώτη David Rebolledo, το βράδυ της Κυριακής που πέρασε. Σύμφωνα με το Reuters, δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες αλλά οι αντίπαλοι του προέδρου Νικολά  Μαδούρο μιλούν για ένα ακραίο παράδειγμα μιας υπό κατάρρευσης πλούσιας από πετρέλαιο χώρας.

Τα τοπικά μέσα, ανέφεραν ότι ο σύζυγος της Colopoy και ένας μάρτυρας, είπαν ότι εκείνο το βράδυ οι στρατιώτες βρισκόντουσαν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν έφθασαν στην ουρά για διανομή κρέατος, σε μια φτωχή περιοχή στο Καράκας. Οι στρατιώτες ζήτησαν από τους κατοίκους να φύγουν, διότι το κρέας τελείωσε αλλά αυτοί αρνήθηκαν.

«Ο στρατιώτης τρελάθηκε και ξεκίνησε να πυροβολεί» είπε ο σύντροφος του θύματος σε συνέντευξη που ανέβηκε στα social media, « η σύζυγος μου έπεσε στο έδαφος» ενώ πρόσθεσε ότι ήταν πέντε μηνών έγκυος. Ο ίδιος ανέφερε ότι, πυροβολήθηκε και ο αδερφός του ο οποίος αναρρώνει.

Οι εξεγέρσεις για το φαγητό και oι ατέλειωτες ουρές στα σούπερ μάρκετ έχουν γίνει συνηθισμένο γεγονός πλέον καθώς η χώρα διανύει το τέταρτο χρόνο οικονομικής αλλά και βιοποριστικής εξαθλίωσης.

«Έτσι μας φέρεται το καθεστώς Μαδούρο» έγραψε ο νομοθέτης Delsa Solorzano στο twitter, «η θλίψη αυτού του άντρα που έχασε την γυναίκα του και το παιδί του, από μία σφαίρα η οποία προήλθε από το κράτος, είναι θλίψη για όλη την Βενεζουέλα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα