Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 37 νεκροί από εξέγερση σε φυλακή

Στο αίμα πνίγηκε η εξέγερση σε φυλακή της Βενεζουέλας, με τουλάχιστον 37 νεκρούς μετά την έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Αμαζόνας, Λιμπόριο Γκουαρούλα, ο οποίος πρόσκειται στην αντιπολίτευση, έκανε λόγο για «σφαγή».

Η φυλακή βρίσκεται σε τροπικό δάσος, στέγαζε 105 προφυλακισμένους οι οποίοι περίμεναν να δικαστούν. Πάνω από το ένα τρίτο των τροφίμων σκοτώθηκε κατά την διάρκεια των συγκρούσεων με αστυνομικούς και στρατιώτες. Επίσης 14 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των συμπλοκών.

Ο κυβερνήτης Γκουαρούλα υποστήριξε ότι οι κρατούμενοι είχαν οπλιστεί, διότι φοβόντουσαν επικείμενη επίθεση από την κολομβιανή αντάρτικη οργάνωση ELN, η οποία είχε ορκιστεί εκδίκηση μετά τον θάνατο ενός μέλους της στην φυλακή της Αμαζόνας.

«Οι φυλακισμένοι οπλίστηκαν ώστε να είναι έτοιμοι για την επίθεση των ανταρτών, αλλά οι Αρχές είπαν ότι θα τους αφοπλίσουν και θα τους δώσουν προστασία, αυτό οδήγησε στην έφοδο», είπε ο Γκουαρούλα στο γερμανικό πρακτορείο DPA.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα