ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Η κυβέρνηση διαμορφώνει σύντομους μύθους που καταρρίπτονται”

Για μία ακόμη φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα από το βήμα της Βουλής κατά της κυβέρνησης. «Δεν έχετε ούτε μπορεί να αποκτήσετε σχέδιο εξόδου από την κρίση γιατί έχετε μόνο ωμή επιθυμία νομής της εξουσίας. Αυτό αρκεί για να παρατείνεται ο βίος μιας κυβέρνησης αλλά αρκεί και για να παρατείνεται η αγωνία μιας χώρας. Με την παρουσία σας στην κυβέρνηση βλάπτεται την χώρα» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο όποιος σχολίασε και τις πρόσφατες δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή πως πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη σε όσους  τους λέγαμε  γερμανοτσολιάδες.

«Τίτλο τιμής θεωρούμε που μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες είναι τίτλος τιμής να σε βρίζει κάποιος και να χυδαιολογεί χωρίς να έχει αίσθηση εθνικής ευθύνης».

Ο κ. Βενιζέλος  ρώτησε την κυβέρνησή τι επιθυμεί για τη συμμετοχή του διεθνούς νομισματικού ταμείου στο πρόγραμμα ενώ διατύπωσε και την άποψη του για το τι πρέπει να γίνει μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος.

«Το ΔΝΤ είναι εχθρός ή φίλος; να παραμείνει μέσα χωρίς χρηματοδότηση να παραμείνει με χρηματοδότηση στο τρίτο ή στο τέταρτο πρόγραμμα να αποχωρήσει; πείτε μας τι θέλετε; Για μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος τι ζητάτε; Θα σας έλεγα να συζητήσετε προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης  με τα υπόλοιπα του τρίτου δανείου και με την  όποια συμμετοχή έχει το ΔΝΤ».

Για το θέμα της μείωσης των συντάξεων ο κ Βενιζέλος εκτίμησε ότι η συνολική απώλεια  των συντάξεων ξεπερνά τα 3,5 δισεκατομμύρια, ενώ  η μείωση για το 2022 θα  είναι από 500 έως 700 εκατομμύρια.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί αφελείς  μύθους για το χρέος για τη γραβάτα για το QE για την επιστροφή στις αγορές και για το αναπτυξιακό πακέτο. «Η κυβέρνηση διαμορφώνει κάθε τρεις και λίγο σύντομους μύθους για όλα και για το αντίθετο τους, ποτέ δεν είχαμε μύθους, ώστε ο ένας να συγκρούεται με τον άλλον».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα