«Βιάστηκε να μιλήσει και να εκτεθεί ο Σαββίδης»

Από τότε που το όνομά του φιγουράριζε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δίπλα σε αυτό του Ζαχόπουλου, μέχρι σήμερα, έχει περάσει πραγματικά μία… Οδύσσεια. Σε μια συνέντευξη προσωπική, ο Κώστας Κουκοδήμος μιλάει για την πολιτική, για το πρόβλημα υγείας και το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη, αλλά μιλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Καραμανλή και τον Ιβάν Σαββίδη στέλνοντάς του το μήνυμα ότι «βιάστηκε να μιλήσει»…

 Συνέντευξη στον Σπύρο Παπαδάκη

 Έχετε περάσει από πολλές δυσκολίες. Από την προσπάθεια της πολιτικής σας εξόντωσης μέχρι και τα προβλήματα υγείας που είχατε. Ωστόσο, φαίνεται ότι «μίλησε» η καρδιά του πρωταθλητή. Ποια θεωρείτε ότι ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σας;

«Εντοπίσατε τις δύο πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Η πρώτη ήταν στο ξεκίνημα της πολιτικής μου καριέρας, με το υποτιθέμενο “σκάνδαλο Τριανταφυλλόπουλου”. Βρέθηκα σε μια δίνη, ενώ μόλις λίγους μήνες πριν οι πολίτες της Πιερίας με είχαν τιμήσει με την ψήφο τους. Πρωτάρης στην πολιτική αρένα και αντιλαμβάνεσθε πόσο επώδυνη για έναν αθλητή που δόξασε τη χώρα και τιμήθηκε από αυτήν.

»Η δεύτερη ήταν η περιπέτεια της υγείας μου. Μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με το έμφραγμα, αποτέλεσμα μιας πολύ δύσκολης, απαιτητικής, αγχώδους χρονιάς, με μια παραίτηση από το υπουργείο Παιδείας που κάποιοι χρησιμοποίησαν για να με διασύρουν και πάλι. Πίεση μεγάλη, άγχος για το όνομά μου, για την πορεία μου, για την πολιτική μου σταδιοδρομία που για δεύτερη φορά έμπαινε στο στόχαστρο. Λίγο πριν την αίθουσα του δικαστηρίου, ήρθε για μένα η αποκατάσταση, όμως ανατρέχοντας σε εκείνη την περίοδο, αναμφίβολα τη θεωρώ μια από τις δυσκολότερες.

»Πρέπει να πω ότι, και στις δύο αυτές πολύ δύσκολες στιγμές μου, εισέπραξα απίστευτη αγάπη και συμπαράσταση από τους πολίτες. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματα και όσα βίωσα τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Από τη μια να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τόση λάσπη, και από την άλλη να εισπράττεις την αγάπη και την επιβεβαίωση από τους συμπολίτες σου. Από το 2007 που για πρώτη φορά εκλέχθηκα στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, έκτοτε εκλέγομαι πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην εκλογική μου περιφέρεια, και αυτό αποτελεί για μένα “μετάλλιο τιμής” που θα τους το οφείλω για πάντα».

Είχατε εκνευριστεί που ο Αντώνης Σαμαράς δεν σας υπουργοποίησε. Και εκνευριστήκατε ακόμα περισσότερο μετά τη συνάντηση που είχατε με στενό συνεργάτη τού τότε πρωθυπουργού…

«Ο Αντώνης Σαμαράς με τίμησε ορίζοντάς με υφυπουργό Παιδείας, σε μια περίοδο δύσκολη, με συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη. Θα πω απαντώντας στο ερώτημά σας ότι πριν από την υπουργοποίησή μου είχα εκφράσει τη δυσφορία μου. Δεν ήταν εκνευρισμός. Ήταν η ανάγκη μου να δικαιώσω την πολιτική μου πορεία. Ήταν όμως και βιασύνη μου. Και το αναγνωρίζω πια. Οι πολιτικοί μερικές φορές βιάζονται, και αυτό ίσως τους οδηγεί σε λάθος κινήσεις ή αποφάσεις. Θεωρώ ότι ήταν μια περίοδος που αισθανόμουν ότι η Πιερία και εγώ αδικούμασταν. Ένας νομός που κράτησε ψηλά τη Ν.Δ. σε δύσκολους καιρούς. Δεν ήταν –όπως κάποιοι εύκολα θα πουν– προσωπική αγωνία, ήταν η αγωνία μου για όλο αυτό τον κόσμο που έδινε συνεχείς αγώνες και αναζητούσε –αν μου επιτρέπεται η έκφραση– “δικαίωση”».

Πώς βλέπετε τα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο;

«Τι να προσθέσω εγώ ως σχόλιο για το ποδόσφαιρο; Παρακολουθήσαμε την κατάρρευση ενός συστήματος, είδαμε πρόσωπα να προσπαθούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, να δημιουργήσουν νέα τάξη πραγμάτων στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται ανθρώπους που η μόνη τους επιδίωξη είναι να γίνουν αρεστοί ή να είναι οι εκλεκτοί ενός χώρου. Δεν μπορεί το ποδόσφαιρο να διοικείται από ανθρώπους που μέλημά τους είναι να μη δυσαρεστήσουν παράγοντες ποδοσφαιρικούς και όχι μόνο.

»Η προσωρινή διοίκηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, και το ίδιο θα συμβεί με τη διοίκηση που θα αναλάβει όταν γίνουν οι εκλογές. Ένας και μοναδικός ο υποψήφιος που είναι αρεστός συγκεκριμένης ομάδας. Δεν λύνεται το πρόβλημα. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία και όποια προσπάθεια θα προκαλέσει αντιδράσεις και αμφισβήτηση.

»Είχα κάνει μια πρόταση ως τομεάρχης της Ν.Δ. και θα την καταθέσω εκ νέου, όταν η Ν.Δ. αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας: να υπάρχει για δύο χρόνια ορισμός διαιτητών από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία».

Πρόσφατα, ο Ιβάν Σαββίδης επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ήταν ιδιαίτερα θερμός με τον Αλέξη Τσίπρα, έστω κι αν επί διακυβέρνησης Σαμαρά ήταν προσκείμενος στην παράταξη. Σας ενοχλούν αυτές οι τακτικές;

«Ναι. Με ενοχλεί ένας επιχειρηματίας –καθ’ όλα επιτυχημένος– να παρεμβαίνει με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο στην πολιτική ζωή του τόπου και να χαρακτηρίζει πολιτικά πρόσωπα επειδή απλά στάθηκαν κριτικά απέναντι στα συμφέροντά του.

»Όσο για τη συνέντευξή του, πιστεύω ότι απλά βιάστηκε να εκτεθεί και να μιλήσει. Θα περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέντευξή του, όταν τις τύχες αναλάβει η Ν.Δ. και πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Έπραξε σωστά η Ν.Δ. που καταψήφισε την τροπολογία;

«Δύο πράγματα έχω να σημειώσω. Πρώτον ότι η καταψήφιση της τροπολογίας με τον τρόπο που αυτή έφτασε στη Βουλή ήταν μονόδρομος. Εν κρυπτώ και με βουλευτική υπογραφή, και όχι υπουργική. Με εκπρόθεσμη κατάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης. Δεύτερον, ήταν μια φωτογραφική, χαριστική διάταξη. Ήταν απολύτως σωστή η επιλογή να καταψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία».

Μητσοτάκης, Σαμαράς ή Καραμανλής, κ. Κουκοδήμο;

«Και οι τρεις τους στάθηκαν πανάξια στην ηγεσία του κόμματος, συνεργάστηκα και με τους τρεις, και τους Καραμανλή – Σαμαρά είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω προσωπικά στην πολιτική μου σταδιοδρομία και να εργαστώ υπό την καθοδήγησή τους. Ο Κ. Καραμανλής μού άνοιξε την πόρτα στην πολιτική. Είναι η ιστορία της παράταξης. Ο Αντ. Σαμαράς υπήρξε φίλος σε πολύ δύσκολες πολιτικά για μένα στιγμές και αργότερα ως πρωθυπουργός με εμπιστεύτηκε.

»Ο Κυρ. Μητσοτάκης αποτελεί τη μόνη λύση για τη χώρα. Σήμερα η Ν.Δ., αν και πολλοί –περίπου έναν χρόνο πριν– θεωρούσαν ότι θα συρρικνωθεί και θα επιστρέψει στην εσωστρέφεια, καλπάζει και ανταποκρίνεται στην κοινωνική επιταγή. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η πρόταση αλήθειας που καταθέτει η Ν.Δ. και ο Κυρ. Μητσοτάκης αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και να απαλλαχθεί από τον εφιάλτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα