Βιβλική καταστροφή στη Μόσχα: Νεκροί 7 άνθρωποι

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Μόσχα και στέρησαν τη ζωή από 7 ανθρώπους. Πάνω από 70 είναι οι τραυματίες καθώς, οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούσαν μέσα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν εκατοντάδες δέντρα.

Η καταστροφική καταιγίδα που σε συνδυασμό με τους ισχυρότατους ανέμους, ξερίζωσε πολλά δέντρα σκότωσε επί τόπου πέντε ανθρώπους, ένας τραυματίστηκε θανάσιμα όσο καθόταν σε στάση λεωφορείου, ενώ άλλος ένας έχασε τη ζωή του λίγο αργότερα. Ο τραγικός απολογισμός είναι 7 άνθρωποι νεκροί και δυστυχώς είναι πολύ πιθανόν να αυξηθεί αυτός ο αριθμός, καθώς άλλοι 70 είναι τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Δήμο Μόσχας, ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν ο οποίος έγραψε στα social media: «Μια καταστροφική καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν εκατοντάδες δέντρα. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους η ταχύτητα των οποίων ανήλθε σε σχεδόν 22 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Επιπλέον, οι άνεμοι και οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Μόσχας και τα δρομολόγια της ταχείας προς το Βνούκοβο ανεστάλησαν καθώς ένα δέντρο έπεσε πάνω στις ράγες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα