“Βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ένα αναπτυξιακό πακέτο”

“Θέλουμε βιώσιμη λύση και όχι παράταση” τόνισε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας, που εμφανίστηκε αισιόδοξος, μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται δουλειά λίγων ωρών ακόμη, αλλά πρόσθεσε ότι πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Όπως δήλωσε, ο Αλέξης Τσίπρας, «σήμερα καταθέσαμε την πρότασή μας, με ισοδύναμα μέτρα που έχει κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Προστατεύουμε συντάξεις και μισθούς, τη μέση οικογένεια. Καλούνται για πρώτη φορά να επωμιστούν βάρη αυτοί που έχουν. Η πρότασή μας έχει γίνει αποδεκτή ως βάση».

Και πρόσθεσε ότι χρειάζεται δουλειά λίγων ωρών ακόμα, για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Τετάρτης και την επόμενη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή, αλλά συμπλήρωσε ότι «θέλουμε μία βιώσιμη συμφωνία».

«Στόχος είναι να εξασφαλίσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Κριτήριο η κοινωνική δικαιοσύνη, η βιωσιμότητα του χρέους» τόνισε παράλληλα.

«Δεν επιθυμούμε μια αποσπασματική συμφωνία, αλλά μία συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από ένα αναπτυξιακό πακέτο» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας» κατέληξε κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα