Βλάνταν Ίβιτς: «Το ήξερα πως θα πέσουμε με τον Άγιαξ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας όταν κλήθηκε πριν από έξι χρόνια να αντιμετωπίσει τον ίδιο αντίπαλο για την ίδια προκριματική φάση του Champions League. Ο Ίβιτς είχε σταθεί «ωραίος» στο πρώτο ματς του Άμστερνταμ ισοφαρίζοντας σε 1-1 και «μοιραίος» στη ρεβάνς της Τούμπας, όταν έχασε πέναλτι 15 λεπτά πριν από το φινάλε και στέρησε τη δυνατότητα από το Δικέφαλο να διεκδικήσει την πρόκριση (όταν έκανε το 3-3 στις καθυστερήσεις ήταν πια αργά).

Διαισθανόμενος, ίσως, πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, πίστευε ότι η κληρωτίδα θα φέρει και πάλι μπροστά του τον Αίαντα:

«Να είμαι ειλικρινής περίμενα αυτή την ομάδα. Όταν μιλήσαμε μεταξύ μας, με τους ανθρώπους της διοίκησης, είχα την αίσθηση ότι θα κληρωθούμε με τον Άγιαξ. Έχουμε παίξει ξανά στο παρελθόν. Ξέρουμε ότι είναι μία τεράστια ομάδα στο ευρωπαϊκό και το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλα αυτά που σας έχω πει μας δίνουν παραπάνω κίνητρο να παλέψουμε για την πρόκριση.

Έχουμε δει και η ομάδα του Άγιαξ έχει κάνει αρκετά φιλικά τις προηγούμενες. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους αντιπάλους μας τον έχουν δει. Στα επόμενα παιχνίδια θα στείλουμε πάλι άνθρωπό μας, αλλά μπορεί να πάω και εγώ. Όπως και εμείς, τελειώνουν την προετοιμασία και ετοιμάζονται για το πρώοτ παιχνίδι. Στην προετοιμασία δοκιμάζουμε κάποια πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας. Όσο πλησιάζει το παιχνίδι οι παίκτες μου θα πάρουν τη φρεσκάδα που χρειάζεται για να είναι έτοιμοι. Τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πιο ουσιαστικά για όλους μας Είναι τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς και είναι πολύ σημαντικά για τον σύλλογο. Οι παίκτες πρέπει να έχουν πίστη πως θα προκριθούμε. Αυτό είναι το πρώτο που θα ζητήσει. Πάντα υπάρχει ο αντίπαλος που είναι απέναντι, όμως εγώ πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου. Έχουμε ακόμα δέκα μέρες, θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια μικρά προβλήματα που έχουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα