Βολές Βαλμπουενά κατά Μπενζεμά: Δεν είναι πια φίλος μου

Ευθείες βολές κατά του Καρίμ Μπενζεμά εξαπέλυσε ο διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής, Ματιέ Βαλμπουενά, αναφερόμενος στην υπόθεση του εκβιασμού του για βίντεο ροζ περιεχομένου, στην οποία ενεπλάκη και ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βαλμπουενά έκανε δηλώσεις στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», μιλώντας δημοσίως για πρώτη φορά για το συγκεκριμένο ζήτημα:
«Όσα μου είπε ο Μπενζεμά, δείχνουν έλλειψη σεβασμού… Με έκανε να αισθάνομαι ότι με περνούσε για χαζό. Δεν μπορώ να υπερασπιστώ και να προστατεύσω αυτά τα απαράδεκτα πράγματα. Όταν μου μιλούσε για το ζήτημα, προσπαθούσε να μου περάσει το σκεπτικό πως επρόκειτο για σοβαρούς εγκληματίες και πως το βίντεο ήταν τόσο ακατάλληλο που θα προκαλούσε προβλήματα και στην οικογένειά μου.

Μάλιστα, μου είπε ότι το είχε δει το βίντεο… Δεν καταλαβαίνω γιατί να το κάνει αυτό και να δημιουργήσει ένα τέτοιο θέμα σε ημέρες που βρισκόμασταν στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια μας. Η σχέση μας ποτέ δεν ήταν τόσο καλή όσο μπορεί να παρουσιαζόταν. Προφανώς δεν υπήρχε τόση ειλικρίνεια όση πίστευα εγώ. Θα μπορούσα όμως να ξαναπαίξω μαζί του, αν χρειαστεί, για το καλό του αθλήματος και όχι για κάτι άλλο… Δεν είναι πια φίλος μου. Διαχωρίζω τον αθλητισμό και τη δικαιοσύνη. Έχω ξαναπαίξει με ποδοσφαιριστές με τους οποίους δεν είχα ιδιαίτερη σχέση ή δεν τα πηγαίναμε καλά σε προσωπικό επίπεδο. Βάζω την εθνική ομάδα της Γαλλίας πάνω από πρόσωπα και εγωισμούς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι εκβιαστές προσπάθησαν να επικοινωνήσουν και με τον Σαμίρ Νασρί για να πιέσει τον Βαλμπουενά, ώστε να δώσει τα χρήματα με τα οποία το βίντεο θα έπαυε να υφίσταται. Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους ανθρώπους που τον εκβίαζαν, ο άσος της Λιόν τόνιζε συνεχώς ότι δεν πρόκειται να τους διαθέσει τα χρήματα που ζητούσαν και απευθύνθηκε στην αστυνομία που άρχισε να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές γραμμές για να φτάσει εν τέλει στη σύλληψη του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για τη συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιασμού.

Συνεχίζοντας, άσκησε κριτική στη γαλλική ομοσπονδία, η οποία απέφυγε να πάρει θέση στο όλο ζήτημα: «Με στήριξαν συμπαίκτες από τη Λιόν, τους οπαδούς μας, τον πρόεδρο, κ.Ολάς, τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας, όχι όμως από την Ομοσπονδία. Δεν έκανε τίποτα και δεν μου απευθύνθηκε για να μάθει όσα έγιναν. Δεν το λέω σαν παράπονο, αλλά σαν γεγονός πως δεν ασχολήθηκε κανείς από την Ομοσπονδία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα