Βολές ΣΥΡΙΖΑ σε Α. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα

Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας, σε ενημερωτικό του σημείωμα, ότι όταν ο Αντ. Σαμαράς δηλώνει δημοσίως την χωρίς εκπτώσεις και παρεκκλίσεις εφαρμογή του μνημονίου, τα περί διαπραγμάτευσης αποτελούν «κυβερνητική αυτογελοιοποίηση».

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα, η προσπάθεια να πειστεί ο λαός από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ότι διεξάγεται σκληρή διαπραγμάτευση αποτελεί εμπαιγμό. Αυτό που στην καλύτερη περίπτωση διεξάγεται, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια διαπραγμάτευση για τα επιμέρους στοιχεία του μνημονίου και τον πολιτικό  και επικοινωνιακό χειρισμό της εφαρμογής του.

Τα κεντρικά χαρακτηριστικά του προγράμματος, σημειώνεται, όχι μόνο δεν αμφισβητούνται από την κυβέρνηση, αλλά μάλιστα «διατυμπανίζεται η απαρέγκλιτη εφαρμογή τους».

Βολές εξαπολύονται και κατά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται ως ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας, παραγνωρίζοντας προκλητικά τα «οικονομικά ερείπια» που αφήνει πίσω της η μνημονιακή πολιτική.

Ο κ. Στουρνάρας, όπως υπογραμμίζεται στο σημείωμα, εκτελεί τις εντολές του Πρωθυπουργού, επομένως είναι ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς αυτός που «επιβάλλει την πλεύση της εθελόδουλης υποταγής και του μερκελισμού».

Στη συνέχεια γίνεται λόγος για πανικόβλητη απόπειρα της κυβέρνησης να καλύψει το αδιέξοδο των επιλογών Σαμαρά μέσω βρώμικης επικοινωνιακής πολιτικής ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έτσι, το κυβερνητικό επιτελείο δεν διστάζει να διαστρεβλώνει δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Γ. Σταθάκη, μπερδεύοντας εσκεμμένα το ποσοστό επάχθειας με το ποσοστό κουρέματος του δημόσιου χρέους.  Ούτε επίσης διστάζει να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για στήριξη της τρομοκρατίας, παρόλο που γνωρίζει τις πάγιες θέσεις της αριστεράς επʼ αυτού» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα.

Καταλήγοντας, εκτιμάται ότι αυτοί οι κόποι είναι μάταιοι, καθώς είναι ορατό ένα «διαρκώς διογκούμενο» ρεύμα εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και εμπιστοσύνης του κόσμου στο πρόγραμμά του, που θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στην ανατροπή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα