Βολεύτηκε με τον βαθμό και τώρα… ντέρμπι!

Με μία σαφώς κατώτερη ομάδα, αλλά με πολλές απουσίες και το μυαλό στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από την Αστάνα του Καζακστάν για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, μία Αστάνα που είναι μεν πολύ μικρός ευρωπαϊκός σύλλογος, αλλά στο γήπεδό της δεν χάνει ποτέ και με τίποτα!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού χρειάστηκαν κάποια αγωνιστικά λεπτά για να καταλάβουν την ταχύτητα της μπάλας πάνω στο πλαστικό χορτάρι και την πάτησαν στην πρώτη επίθεση των γηπεδούχων στο 8’ όταν ο Τοουμάσι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ντεσπότοβιτς από κοντά σκόραρε παρά το αρχικό σάστισμά του.

Η ελληνική ομάδα μετά το 20λεπτο κυριάρχησε και άρχισε τις ορθολογικές επιθέσεις. Ένα ωραίο τάκλιν του Μπουχαλάκη στο 33’ και μία σέντρα του Μανθάτη από τα δεξιά στην εξέλιξη της φάσης έστειλαν την μπάλα στο κεφάλι του αφύλακτου Σεμπά ο οποίος έφερε το ματς στα ίσια! Παρά την πίεση και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πέτυχαν δεύτερο γκολ στο α’ ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε. Η ελληνική ομάδα προτίμησε το προσεκτικό παιχνίδι για να διαφυλάξει την ισοπαλία, αλλά μετά το 65΄και την είσοδο του Ελιονούσι ανέβασε την απόδοσή της, βλέποντας πως ο αντίπαλος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ο Ολυμπιακός είχε αρκετές φάσεις μετά τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου με μεγαλύτερη τον «κεραυνό» του Μάρτινς που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Έριτς στο 85’, ενώ στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Καρντόσο έχασε μοναδική ευκαιρία, αφού αστόχησε εντελώς μόνος του σε προσπάθεια να σκοράρει με κεφαλιά. Τελικά το 1-1 έμελλε να είναι το τελικό σκορ, με τα συναισθήματα των Πειραιωτών να είναι ανάμικτα.

ΑΣΤΑΝΑ: Έριτς, Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Μαλίι, Λογκβινένκο, Σομκό, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Τουομάσι, Ντεσπότοβιτς (82’ Κουλμπέκοφ), Καμπανάνγκα. (90’+ Ναζάριαν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Μανθάτης (64’  Ελιονούσι), Μάρτινς (90’+ Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόσο (80’ Ρομαό).

 

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός έχει 7 βαθμούς σε τέσσερα ματς (τέρματα 6-3) και ακολουθούν με αγώνα λιγότερο ΑΠΟΕΛ με 6 και Γιουνγκ Μπόις με 4. Η Αστάνα είναι τελευταία με 2 πόντους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα