Βορειοανατολική Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία μέλη της σπείρας. Εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες, 57 διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και 13 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

Συνελήφθησαν στην περιοχή Αγία Σωτήρα στις Αχαρνές Αττικής, τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες ηλικίας 17, 19 και 20 ετών και μία 36χρονη γυναίκα, ενώ αναζητούνται για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική σπείρα τρεις επιπλέον συνεργοί τους. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη ακόμα ένας 48χρονος για κατοχή ποσότητας κάνναβης βάρους 3,1 γραμμ. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών και διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους ή συγγενικών τους προσώπων, στα οποία είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίες που είχαν αφαιρέσει από άλλα οχήματα, εντόπιζαν οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβίαζαν παράθυρα ή πόρτες, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα. Σε μερικές περιπτώσεις, εισέρχονταν στις οικίες παρουσία των ενοίκων και ασκώντας τους σωματική βία, καθώς και με την απειλή διάφορων αντικειμένων, τους ακινητοποιούσαν και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί πέντε ληστείες σε οικίες, 57 διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, καθώς και 13 κλοπές πινακίδων κυκλοφορία από οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής (Ραφήνα, Αρτέμιδα, Παλλήνη, Σπάτα, Παιανία, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Άγιο Στέφανο, Εκάλη, Σταμάτα, Άνοιξη).

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στα 150.000 ευρώ. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των παράνομων δραστηριοτήτων τους. Σε βάρος της 36χρονης συλληφθείσας εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης 14 μηνών για απόπειρα κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα