Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορεί να ψηφιστεί από την κυβέρνηση πακέτο λιτότητας

Στα όσα αξιώνουν οι δανειστές για μείωση αφορολόγητου, περικοπές συντάξεων και ομαδικές απολύσεις εστίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, που εμφανίστηκε ξεκάθαρος για την στάση που θα πρέπει να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση που ζητηθούν αυτά τα μέτρα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός είπε τα εξής: «Δεν μπορεί να προεξοφλήσει κανείς από εδώ και πέρα τι θα γίνει», είπε ο Νίκος Μανιός σε οτι αφορα τη συμφωνία με τους δανειστές. Και συνεχίζει: «Αν κρίνει κανείς απο αυτά που βγήκαν επίσημα στη δημοσιότητα νομίζω πως είναι μαλλον μια θετική προσέγγιση από την πλευρά των ισχυρών της ευρωζώνης.

Το ΔΝΤ επιμένει σε μια γραμμή που είναι ατελέσφορη και δεν μπορει να υπάρξει για δυο λόγους: Δεν μιλάνε για απομείωση του ελληνικού χρέους αυτοί δεν θελουν να το ακούνε καν, και το δεύτερο είναι ένα άλλο σκέλος που δεν θέλει να ακούει η Ελλάδα, να μειωθεί το αφορολόγητο. Άρα πιθανότερο ειναι να συμετάσχει το ΔΝΤ ως παρατηρητής παρά την επιμονή της Γερμανίας να ειναι στο πρόγραμμα αλλά υπο αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να ειναι στο πρόγραμμα».

Σε οτι αφορά τις συζητήσεις για περικοπές συντάξεων, μειώσεις αφορολόγητου ή απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, ο κ. Μανιός επισημαίνει: «Δεν συμφωνήθηκαν μέτρα, μειώσεις στο αφορολόγητο κλπ. Το τι θα έρθει εμεις δεν εχουμε εικόνα, έχουμε την εικόνα την επίσημη να βγαίνει ο Νταισελμπλουμ και να λεει πως είμαστε σε καλό δρόμο. Μείωση στις συντάξεις, ή άλλο, είναι πακέτο λιτότητας. Άρα αυτο δεν μπορεί να υπάρχει γιατι ξέρει οτι δεν μπορει να ψηφιστεί απο την ελληνική κυβέρνηση. Αν προσδοκούν να έρθει μια αλλη κυβέρνηση να τα ψηφίσει τοτε ας αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους».

Και καταλήγει στο σκεπτικό του ο κ. Μανιός στο θεμα των ομαδικών απολύσεων για παράδειγμα: «Η κουβέντα γίνεται πάνω εκεί. Αν δηλαδη θα δεχτούμε ή όχι τις ομαδικές απολύσεις. Τι απο τα δυο, γιατί αυτό που θα προκύψει εγώ προσωπικά δεν μπορώ να ειμαι σίγουρος 100% ότι δεν θα προκύψει ότι δεν θα βάλουν παλι εκβιαστικά διλλήματα, ότι είτε θα το κάνετε είτε θα υποχρεωθείτε σε πτώχευση. Πίσω απο αυτα τα παιχνίδια της διαπραγμάτευσης δεν είναι μονο οι αριθμοί αλλά κρύβονται και άλλοι παράγοντες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα