«Βουλιάζει» στην πετρελαιοκηλίδα ο Κουρουμπλής

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πληροφορίες να τον θέλουν ως πρώτο φαβορί για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα σε επικείμενο ανασχηματισμό.

Τα όσα έκανε –ή για να ακριβολογούμε τα όσα δεν έκανε- ο υπουργός Ναυτιλίας για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό έχουν προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι στην έκτακτη σύσκεψη της Παρασκευής πήρε πάνω του τη διαχείριση της κρίσης) και των συναδέλφων του βουλευτών. Δεν είναι τυχαίο ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δοθούν υπηρεσιακές εντολές για:

* Την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.
* Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του Αγία Ζώνη ΙΙ και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.
* Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.
* Την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

Δεν γνώριζε εάν το πλοίο έχει νηογνώμονα ή όχι

Ενδεικτικό της ανεπάρκειας που επέδειξε η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας είναι ότι τις πρώτες ημέρες δεν γνώριζε καν εάν το πλοίο είχε νηογνώμονα ή όχι. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζουν στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι δεν γνώριζε επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί και ότι αρκέστηκε στις ενημερώσεις του αρμοδίων φορέων που τελικά τον εξέθεσαν.

Ωστόσο και εκείνος όταν πληροφορήθηκε το μέγεθος της ρύπανσης επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός καλώντας τον κόσμο να κολυμπά άφοβα στις παραλίες. Σύμφωνα με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο υπουργός θα έπρεπε να είχε ζητήσει άμεσα την συνδρομή ειδικών επιστημόνων (περιβαλλοντολόγοι) και όχι να δικαιολογείται λέγοντας ότι καλούσε στο τηλέφωνο την Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και ότι δεν απαντούσε κανείς!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα