“Βούλιαξε” ο Λουράντος στις εκλογές των φαρμακοποιών

Οι φαρμακοποιοί “φαρμάκωσαν” τον Κώστα Λουράντο. Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στις εκλογές των Φαρμακοποιών που διεξήχθησαν το περασμένο Σάββατο  για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο αφού  έριξαν “μαύρο” σε έναν από τους πιο   ισχυρούς συνδικαλιστές στο χώρο του φαρμάκου αλλά και μέχρι πρότινος πρόεδρο , επί 21 χρόνια, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αλλά και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Είναι ενδεικτικό ότι σε σύγκριση με άλλες επαγγελματικές ομάδες οι φαρμακοποιοί πληρώνονται πρώτοι από όλους από τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που πιστώνεται στον Κ.Λουράντο.

Η ανατροπή

Ωστόσο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήρθε η ανατροπή. Κατά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέσω εκλεκτόρων από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, η παράταξη του Κώστα Λουράντου κατέγραψε σημαντικές απώλειες με τον ίδιο να έχει μείνει εκτός.

Πρώτος σε ψήφους βγήκε ο μέχρι πρότινος (4 μήνες) εκπρόσωπος των φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ Απόστολος Βαλτά. Πρόκειται για τον επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», που στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει με την επίσημη υποστήριξη της ΝΔ, και εξελέγη πρώτος στις εκλογές του περασμένου Σαββάτου.

Όσοι γνωρίζουν καλά τα πράγματα στον συγκεκριμένο κλάδο έλεγαν στο HealthReport.gr ότι ο μέχρι πρόσφατα πανίσχυρος Κ.Λουράντος πλήρωσε ουσιαστικά την τελευταία κρίση με τον ΕΟΠΥΥ, η Διοίκηση του οποίου ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοίνωσε στους φαρμακοποιούς ότι θα κούρευε τα αναλώσιμα που πούλησαν ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ οι πληρωμές θα έρχονταν με καθυστέρηση.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα