“Βράζει” ο λαός της Βενεζουέλας: Πέταξαν αυγά, πέτρες και μπουκάλια στο κεφάλι του Μαδούρο (βίντεο)

“Βράζει” ο λαός της Βενεζουέλας, μιας χώρας βυθισμένης στο χάος και την ανέχεια,κατά του Νικολάς Μαδούρο αφού εξαγριωμένοι διαδηλωτές που ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης Σαν Φέλιξ στη νοτιοανατολική επαρχία Μπολιβάρ πέταξαν αυγά και μπουκάλια στο κεφάλι του προέδρου της χώρας. Και όλα αυτά την ώρα που ο Μαδούρο αποχωρούσε από στρατιωτική εκδήλωση και αποχαιρετούσε το πλήθος. 

Στα video που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες τα social media και το youtube φαίνεται η “βροχή” αντικειμένων που δέχτηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Σε ένα σημείο, φαίνεται να πιάνει το κεφάλι του, έχοντας καταλάβει πως κάτι τον έχει χτυπήσει. Οι άνδρες της ασφάλειάς του τρέχουν να τον προστατεύσουν. Αλλά το πλήθος είναι ασυγκράτητο

Η παρουσία του προέδρου καλυπτόταν, φυσικά, live από την κρατική τηλεόραση. Και ευτυχώς γιατί όσα έγιναν, έχουν καταγραφεί και δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν. Ανάμεσα στον κόσμο που είχε συρρεύσει στους δρόμους της πόλης και πολίτες που εναντιώνονται όχι μόνο στην οικονομική πολιτική του Μαδούρο αλλά και στις τακτικές του, τις οποίες πολλοί χαρακτηρίζουν πραξικοπηματικές.

«Ανάθεμά σε» φώναζε το πλήθος όπως ακούγεται σε ένα από τα πολλά video που ανέβηκαν στα social media. Και αυτό ενώ το κόμμα του Μαδούρο ανακοίνωσε μέσω twitter πως ο πρόεδρος έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο του Σαν Φέλιξ. Θερμή ήταν η υποδοχή, απλά η λέξη μπαίνει σε εισαγωγικά…

Για την επίθεση στον Μαδούρο έγιναν και πέντε συλλήψεις. Η Εθνοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 15χρονο, έναν 17χρονο και άλλους τρεις ηλικίας 18, 19 και 20 ετών γιατί πετούσαν «αιχμηρά αντικείμενα» στον Μαδούρο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα