Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους Τσέσνα – Απανθρακωμένοι οι δύο πιλότοι

Τραγική ήταν η κατάληξη έπειτα από 19 ώρες αναζητήσεων αφού βρέθηκαν σε δασώδη περιοχή,, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού Καλαβρύτων, τα συντρίμμια του αεροσκάφους Τσέσνα που έίχε χαθεί από τα ραντάρ την Κυριακή ενώ εκτελούσε πτήση από Ανδραβίδα προς Μέγαρα.

Στο σημείο βρέθηκαν και οι σοροί των δυο πιλότων , που ήταν απανθρακωμένοι.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας τρία χιλιόμετρα βόρεια από το parking του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο δεκαπέντε λεπτά μετά τον εντοπισμό του τσακισμένου αεροσκάφους ανέφερε ότι οι δύο πιλότοι ήταν απανθρακωμένοι.

Αυτός ήταν ο πιλότος που χάθηκε

Ο πιλότος των Super Puma Σωτήρης Αντωνόπουλος, είναι ο αδικοχαμένος κυβερνήτης του Τσέσνα που κατέπεσε στα Καλάβρυτα.Ο 32χρονος πιλότος – εκπαιδευτής του Τσέσνα ήταν σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma.

pilotos

2

Έμπειρος πιλότος με πολλές ώρες πτήσης σε ελικόπτερα Super Puma και πολλές ώρες ως εκπαιδευτής αλλά και ως πιλότος σε ελαφρού τύπου αεροσκάφη όπως το Cessna-172.

Φίλοι και γνωστοί του θρηνούν για την πρόωρη απώλεια, και εκδηλώνουν συναισθήματα λύπης και πένθους στο τελευταίο chek-in Που έκανε χθες λίγο πριν τη μοιραία πτήση, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα