Η Δυτική Αττική μετρά ακόμη νεκρούς

Ο τραγικός επίλογος στη Μάνδρα ολοκληρώθηκε αφού το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε και ο τελευταίος αγνοούμενος από τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου. H σορός του βρέθηκε στο χώρο του αμαξοστασίου του δήμου Μάνδρας, πλάι στο φονικό ρέμα. 

Πρόκειται για τον 70χρονο κυνηγό Χρήστο Γεωργακόπουλο που ήταν μόνιμος κάτοικος Αθήνας με καταγωγή από το Σανταμέρι Αχαΐας.Η σορός του εντοπίστηκε γύρω στις 8 το πρωί της Δευτέρας όταν υπάλληλοι του αμαξοστασίου διαπίστωσαν μια άσχημη μυρωδιά στο χώρο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική άνδρες της οποίας εντόπισαν τον άτυχο 70χρονο καταπλακωμένο από λάσπα και φερτά υλικά.

Η διαδικασία της αναγνώρισης από τους οικείους του διήρκεσε, σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για περισσότερο από μία ώρα και αυτό κατέστη δυνατό κυρίως από τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ωστόσο, η Δυτική Αττική μετρά μία ακόμα απώλεια  καθώς κατέληξε και η ηλικιωμένη που νοσηλευόταν επί ημέρες στη ΜΕΘ του Θριάσιου Νοσοκομείου και οι νεκροί πλέον ανήλθαν στους 23.

Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες έπρεπε να αντιμετωπίσουν το βαρύ υποθερμικό σοκ, αλλά και σοβαρά θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα. Παρά τις προσπάθειες κι ενώ οι γιατροί γνώριζαν από την αρχή για το πολύ δύσκολο περιστατικό που είχαν να αντιμετωπίσουν, η 85χρονη απεβίωσε αργά το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

1.064 κτίρια χρίζουν αποζημίωσης

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 1.470 αυτοψίες συνολικά και τα 1.064 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 794 κατοικίες, 126 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες – υπόγεια.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου διεξήχθησαν συνολικά 470 αυτοψίες. Τα 448 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 281 κατοικίες, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτίρια και 123 αποθήκες-υπόγεια.

Mάχη των κατοίκων να σταθούν στα πόδια τους

Η κατάσταση στη Μάνδρα, δύο σχεδόν εβδομάδες μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική παραμένει τραγική. Εκατοντάδες νοικοκυριά έχουν χαθεί στη λάσπη με τους κατοίκους να δίνουν μάχη για να σταθούν στα πόδια τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», από τα έξι δημοτικά σχολεία του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας λειτουργούν μόνο δύο, το 3ο και το 4ο ενώ από τα επίσης έξι νηπιαγωγεία μόλις δύο είναι ανοιχτά.

Κλειστό είναι το γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής, όπως και οι παιδικοί σταθμοί και τα δύο δημοτικά γυμναστήρια. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μάνδρας Περικλή Ρόκα, 1.500 σπίτια και καταστήματα έχουν πάθει από μεγάλες μέχρι ολοκληρωτικές καταστροφές.

Τα μόνα καταστήματα που είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή στη Μάνδρα είναι ένας φούρνος και ένα φαρμακείο, των οποίων οι ιδιοκτήτες πρόλαβαν να αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα