Βρήκε αριστερό εξτρέμ ο Χιμένεθ

Είναι ταχύτατος, είναι κοντοπίθαρος, είναι Ανδαλουσιάνος, έχει καλά τελειώματα και καλή τελική πάσα και ο συμπατριώτης του Μανόλο Χιμένεθ τον θέλει. Η ΑΕΚ «χτυπάει» για τη θέση του αριστερού εξτρέμ τον 24χρονο Αλβάρο Γκαρσία της Κάντιθ, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο – και μετά την απόκτηση του Κλωναρίδη – να αποκτήσει και από τα αριστερά έναν ποδοσφαιριστή με χαρακτηριστικά που δεν έχει η ομάδα προκειμένου να θωρακίσει το ρόστερ της.

Ο Γκαρσία δεν έχει καμία εμπειρία σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο, αλλά η ΑΕΚ θέλει να του την προσφέρει. Ο Χιμένεθ έψαχνε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τα βρήκε, σε έναν παίκτη που ίσως λόγω ύψους να μην μπορούσε να βρει θέση σε ομάδα της Primera Division (είναι μόλις 1,68), ωστόσο στη β’ κατηγορία της Ισπανίας έχει κάνει δύο φανταστικές χρονιές και μάλιστα σε σχετικά μικρή ηλικία, ενώ φέτος ήταν εκ των κορυφαίων στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα να κερδίσει την άνοδο (τελικά δεν τα κατάφερε).

Το πρόβλημα είναι ότι ο Γκαρσία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020 και παρά το ότι δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός, η Κάντιθ αποκλείεται να τον παραχωρήσει τσάμπα και αναμένεται να ζητήσει ένα ποσό της τάξης των 700.000 ευρώ που δεν είναι και μικρό. Αν με διαπραγματεύσεις η ΑΕΚ ρίξει το ποσό στα μισά ίσως έχουμε μετεγγραφή, αλλιώς θα γίνει αγώνας για δανεισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα