Βρήκε δουλειά στη Ρωσία ο Εντουαρντ Σνόουντεν

Δουλειά σε έναν ιστότοπο στη Ρωσία, όπου του έχει δοθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο, βρήκε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, το «βαθύ λαρύγγι» της NSA.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος δικηγόρος του που βρίσκεται σε επαφή μαζί του, αποκαλύπτοντας ότι θα ξεκινήσει δουλειά τον Νοέμβριο, με αντικείμενο την τεχνική υποστήριξη του ιστότοπου.

Για λόγους ασφαλείας το όνομα της ιστοσελίδας δεν έγινε γνωστό.

Ο δικηγόρος του λέει ότι ο Σνόουντεν είναι κάποιος που προσπαθεί να ζήσει μία φυσιολογική ζωή, στον βαθμό που κάτι τέτοιο είναι δυνατόν και μέχρι τώρα επιβίωνε με λιγοστούς πόρους – κυρίως από δωρεές.

Ο 30χρονος Σνόουντεν, πρώην τεχνικός σύμβουλος της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) και της CIA, έδωσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση. Κατέφυγε στο Χονγκ Κονγκ και τον Ιούνιο μετέβη στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος Πούτιν έχει απορρίψει το αμερικανικό αίτημα έκδοσης του Σνόουντεν στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία και στις αρχές Αυγούστου του παραχώρησε πολιτικό άσυλο που μπορεί να ανανεώνεται ετησίως.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα