Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού ο Μανώλης Μαυροματάκης

Ερήμην του…βραβεύτηκε ο Μανώλης Μαυροματάκης στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Νάσβιλ στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, οπού και κατέκτησε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Τόσο ο ηθοποιός, όσο και ο σκηνοθέτης δεν είχαν χρήματα να ταξιδέψουν μέχρι το Νάσβιλ, όπου διεξάγεται ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Στην ταινία του Τσεμπερόπουλου, η οποία ήταν υποψήφια και για βραβείο Τιαντάν στο τέταρτο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Πεκίνου, ο Μανώλης Μαυροματάκης ενσαρκώνει έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον 48χρονο Κώστα Στασινό, ιδιοκτήτη γεωπονικού ανθοπωλείου. Ο Κώστας, ζει μία συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο τους Ανδρέα (ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία τάξη του Λυκείου) και την 14χρονη κόρη τους, Λουίζα. Η λεηλασία του σπιτιού του από μία συμμορία, θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία και θα τον κάνει να εγκαταλείψει τις προοδευτικές του ιδέες.

Αυτή την περίοδο ο ηθοποιός σκηνοθετεί την «Καταστρούπολη» του Φίλιπ Ρίντλεϊ που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Πόρτα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα