ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2017: Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές (του επιχειρείν)

Βραδιά χαμόγελου, αισιοδοξίας και προπάντων ηθικής ανταμοιβής για το εγχώριο επιχειρείν ήταν αυτό της περασμένης Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, καθώς στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για το 2017.

Επιμέλεια: Νίκος Τσαγκατάκης

Τo λαμπρό event του ΕΒΕΑ στάθηκε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακουστούν από το στόμα των ανθρώπων της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας, οι ακριβείς «συντεταγμένες» του μόνου δύσκολου μεν αλλά ρεαλιστικού οδικού χάρτη βάσει του οποίου η χώρα θα μπορέσει να οδηγηθεί στην έξοδο από το τούνελ της κρίσης.

Είναι αυτός ο δρόμος που περιέγραψε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, λέγοντας επιγραμματικά ότι μετά από 9 χρόνια κρίσης, πρέπει μεν να υπάρξουν πόροι για την αποκατάσταση του κοινωνικού ιστού, αλλά διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό «δεν μπορεί να γίνει με τα περισσεύματα ενός πρωτογενούς πλεονάσματος, που προκύπτει από την υπερφορολόγηση» και «ούτε με επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο δημόσιο».

«Έτσι θα έρθουν επενδύσεις»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ ο μόνος τρόπος για να φθάσουν περισσότεροι πόροι στην κοινωνία, είναι να παραχθούν μέσα από νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν –όπως είπε– θέσεις εργασίας και εισοδήματα αυξάνοντας παράλληλα τη φορολογική ύλη και τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος.

Όσο για το πώς θα έρθουν αυτές οι επενδύσεις ο κ. Μίχαλος ξεκαθάρισε τις εκ των ων ουκ άνευ προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν:
# Μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.
# Ολοκλήρωση… χθες των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
# Τολμηρή ριζική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.
# Αντιμετώπιση της πολυνομίας και της κακονομίας.
# Παροχή «εργαλείων» και κινήτρων στη Μικρομεσαία Επιχείρηση προκειμένου να επενδύσει στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.
# Απαλλαγή των πανεπιστημίων από το κρατικό μονοπώλιο, άνοιγμα διόδων συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, για την χρηματοδότηση της έρευνας και την αξιοποίηση της καινοτομίας.

Οι κορυφαίοι του 2017
Πίσω στα της εκδήλωσης, τώρα, 12 ήταν οι εταιρείες στις οποίες απονεμήθηκαν τα αντίστοιχα βραβεία ανά κατηγορία διάκρισης. Πρόκειται για επιχειρηματικούς ομίλους που στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα και όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ «οι ιστορίες επιτυχίας που βρίσκονται πίσω από κάθε κατηγορία βραβείων επιβεβαιώνουν ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει και παρόν και μέλλον αλλά χρειάζεται να προωθηθούν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Οι διακριθέντες ανά κατηγορία ήταν οι εξής:
# Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας και Διεθνούς Παρουσίας: KLEEMANN
# Βραβείο Έρευνας – Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης: ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., Εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου
# Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος: Τρικαλινός Αυγοτάραχο
# Βραβείο Περιβάλλοντος Πράσινης Ανάπτυξης: Re.De-Plan A.E. Consultants
# Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: ΟΠΑΠ
# Βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης: B & F ΑΒΕΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
# Βραβείο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας: Skroutz A.E.
# Βραβείο Νέου Επιχειρηματία: Κ. & Γ. Δάβαρης evermore cruises
# Βραβείο Αναπτυσσόμενης ΜΜΕ: carpo
# Βραβείο Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας: NANOVIIS
# Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
# Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση: ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ

 

 

Η «πρωτιά» του ΟΠΑΠ στην Εταιρική Υπευθυνότητα

Ο ΟΠΑΠ αναδείχθηκε από το ΕΒΕΑ κορυφαία εταιρεία στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Η διάκριση ήρθε ως αναγνώριση των δράσεων και αποτελεσματικών παρεμβάσεών του εμβληματικού οργανισμού σε Υγεία, Αθλητισμό και Απασχόλησης.

Το βραβείο του ΟΠΑΠ παρέλαβε ο εκτελεστικός πρόεδρος, Καμίλ Ζίγκλερ, ο οποίος δήλωσε:

«Εδώ και 59 χρόνια, ο ΟΠΑΠ αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, με την κοινωνική προσφορά να αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία μας. Η στρατηγική μας για την Εταιρική Υπευθυνότητα βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, με επίκεντρο τους νέους – το μέλλον της χώρας.
» Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας, που στηρίζει στην πράξη τα παιδιά, τους γονείς τους και το ιατρικό προσωπικό. Επίσης, επενδύουμε στο μέλλον του αθλητισμού μέσω του προγράμματος “Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ”, με στόχο να βοηθήσουμε τα παιδιά να γίνουν καλοί αθλητές σήμερα και καλύτεροι πολίτες αύριο.
»Τέλος, μέσα από το πρόγραμμα “Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ” στεκόμαστε δίπλα σε είκοσι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να αναπτυχθούν, να στηρίξουν την οικονομία και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».

Στο κλείσιμο των δηλώσεών του ο κ. Ζίγκλερ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ για την αφοσίωση και τη δέσμευσή τους στην υλοποίηση της στρατηγικής του Ομίλου, καθώς και το ΕΒΕΑ μαζί με όλους τους υπόλοιπους διακριθέντες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα