Βραδιά των αστέρων (vid)

Βραδιές όπως η χθεσινή (23/10) στο Champions League αποδεικνύουν γιατί πραγματικά αυτή η διοργάνωση είναι η κορωνίδα των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Η ευρωπαϊκή αύρα που εκπέμπει είναι αυτή που δίνει το έναυσμα σε ποδοσφαιριστές να δίνουν το κάτι παραπάνω, γνωρίζοντας ότι εκατομμύρια ανθρώπων –που πολλές φορές δεν έχουν και σχέση… αγάπης με το άθλημα- στήνονται στους τηλεοπτικούς τους δέκτες ώστε να θαυμάσουν τη γιορτή, αφού με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται.

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται το ποδόσφαιρο για να είναι τόσο δημοφιλές είναι οι πρωταγωνιστές του και όταν αυτοί έχουν κέφια τότε συμβαίνει αυτό που λένε και οι Αμερικανοί για το NBA: «Where amazing happens».

Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Φρανκ Ριμπερί είχαν όρεξη και οι τρεις να προσφέρουν θέαμα ανωτέρας ποιότητας και οι τυχεροί ήταν οι  αυτόπτες μάρτυρες.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε απλά ακόμα μια μέρα στη δουλειά. Έφτασε τα 7 γκολ στο φετινό Champions League σε μόλις τρεις αγωνιστικές και ουσιαστικά νίκησε μόνος του (με ολίγη από… Ντι Μαρία είναι η αλήθεια) τη Γιουβέντους με 2-1, θέτοντας τους πρωταθλητές Ιταλίας στο καναβάτσο σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.


RMaJuv21GoHig από footballdaily1
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήξερε εξ αρχής ότι θα έφευγε νικητής από το Βέλγιο απέναντι στην αδύναμη Άντερλεχτ, για αυτό είπε να προσφέρει θέαμα ώστε αυτό το χαμηλών τόνων ματς, να το μετατρέψει σε αξιομνημόνευτο και σε προσωπική εποποιία ώστε να έχει να διηγείται στα εγγόνια του. Τελικό σκορ, Άντερλεχτ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-5 με τα 4 γκολ να επιτυγχάνονται από τον μάγο «Ίμπρα-Κατάμπρα» που βάλθηκε να κάνει το Pro Evolution να φαίνεται πολύ λίγο μπροστά στα γκολ που πετυχαίνει ο ίδιος στην πραγματική ζωή. Για τα τακουνάκια (τρόπος που πετυχαίνει το 2ο γκολ) που τα έχει «ψωμοτύρι» δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, αλλά για το τρίτο που ανάγκασε τους φίλους της Άντερλεχτ να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα λες και βρίσκονταν σε παράσταση (αυτή του Ιμπραΐμοβιτς), αξίζει να μιλήσει μόνο η εικόνα.


Anderlecht 0-5 PSG All Goals από all-goals
Δυστυχώς στο Mundial της Βραζιλίας δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε και τους δύο άσους, αφού Σουηδία και Πορτογαλία θα μονομαχήσουν για μία θέση στην τελική φάση.


Φρανκ Ριμπερί

Τελευταίος, αλλά ουχί έσχατος, ο Φρανκ Ριμπερί που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανακηρυχτεί σε καλύτερο παίκτη για τη σεζόν που διανύουμε λόγω της σάρωσης των τίτλων με την Μπάγερν Μονάχου. Έδειξε με την εμφάνισή του κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο αν το κατέχεις στο ανώτατο επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι το τρίτο γκολ που πετυχαίνει στη νίκη των Βαυαρών με 5-0 που μπορεί με μια ντρίπλα να θέτει off όλη την άμυνα των Τσέχων, αλλά είναι χαρακτηριστικό το ύφος του για το πόσο εύκολο ήταν για τον ίδιο. Για την ιστορία, οι Τσέχοι πρέπει να είναι η μοναδική ομάδα από καταβολής Champions League που δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία τελική φάση και να δεχτεί 34! Για αυτό το λόγο η Μπάγερν είναι ό,τι «καυτό» κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.


BayVik50GoHig από footballdaily1

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα