Βρετανία: Το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ δέχτηκε 52χρονο άστεγο για σπουδές

Ως ελάχιστη ανταμοιβή για την απίστευτη θέληση ενός πραγματικού μαχητή της ζωής, του 52χρονου Τζεφ Έντουαρντς, μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ να τον δεχτεί για σπουδές στους κόλπους του.

Πρόκειται για έναν άνδρα που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του στον δρόμο, βγάζοντας τα προς το ζην πουλώντας ένα περιοδικό για άστεγους. Ο Τζεφ Έντουαρντς εγκατέλειψε το σχολείο σε νεαρή ηλικία. Δεν είχε ούτε ιδιαίτερα προσόντα, ούτε φιλοδοξίες. Κατέληξε άστεγος στην πόλη του Κέμπριτζ, αφού εργάστηκε για ένα διάστημα ως αγρεργάτης.

Πλέον, ο 52χρονος σπουδάζει αγγλική φιλολογία αφού ολοκλήρωσε έναν κύκλο μαθημάτων για ενήλικους που θέλουν να επιστρέψουν στα θρανία για να αποκτήσουν προσόντα ή για να συνεχίσουν στο πανεπιστήμιο. «Δεν σκεφτόμουν να κάνω αίτηση στο Κέμπριτζ. Δεν πίστευα ότι το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ θα δεχόταν κάποιον σαν εμένα αλλά ο καθηγητής μου με ενθάρρυνε να το κάνω. Είναι το πρώτο πράγμα στη ζωή μου για το οποίο είμαι υπερήφανος» τόνισε ο ίδιος.

Ο Έντουαρντς είπε ότι την εποχή που κοιμόταν στον δρόμο η δουλειά του ως πωλητής του Big Issue, ενός περιοδικού που ιδρύθηκε το 1991 για να βοηθά τους άστεγους να τα βγάζουν πέρα, του έδωσε «λίγο αυτοσεβασμό». Το όνειρό του όμως ήταν να σπουδάσει στο Κέμπριτζ, που θεωρείται ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα