«Βροχή» εκατομμυρίων για Μήτρογλου

Από την πρώτη στιγμή που υπέγραψε την ανανέωση συμβολαίου στον Ολυμπιακό ο Κώστας Μήτρογλου, αυτό που εξασφάλιζαν ευθύς εξ αρχής οι «ερυθρόλευκοι» ήταν το… πάνω χέρι σε περίπτωση προσφοράς από ομάδα της Ευρώπης για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή. Αυτό αποδεικνύεται άμεσα.

Χθες (27/1) το βράδυ η Φούλαμ κατέθεσε πρόταση «μαμούθ» για τον Έλληνα επιθετικό που έφτανε τα 11 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό της ανάγκης που έχουν οι Λονδρέζοι προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία αλλά και να είναι καλυμμένοι στην περίπτωση πρόωρης φυγής του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος του Λονδίνου βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βιώσει τον υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά το 2001, σεζόν που επέστρεψε στην Premier League.

Η πρόταση απορρίφθηκε για τρεις λόγους:
α) Δεν ικανοποίησε οικονομικά τον Ολυμπιακό καθώς με τα ματς που έρχονται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και με το Μουντιάλ του ερχόμενου καλοκαιριού, οι ιθύνοντες του πειραϊκού συλλόγου θεωρούν ότι η τιμή μπορεί να ανεβεί ακόμα περισσότερο.

β) Η εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση επί των Άγγλων, αρκεί να έχει όλα τα «όπλα» του, πόσω μάλλον το πιο βαρύ πυροβολικό.

γ) Είχε προηγηθεί η πώληση του Βλάντιμιρ Βάις προ μερικών 24ώρων και επικοινωνιακά δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο να αποχωρήσει και ο Κώστας Μήτρογλου.

Ωστόσο, σημερινά δημοσιεύματα του αγγλικού τύπου υποστηρίζουν ότι οι «κότατζερς» θα επιστρέψουν με νέα βελτιωμένη προσφορά που θα αγγίζει τα 14-15 εκατ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο σενάριο είναι να παραχωρηθεί ο Έλληνας επιθετικός αφού θεωρείται πολύ μεγάλο ρίσκο η απόρριψη μιας τέτοιας προσφοράς.

Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες μέρες μέχρι το Σάββατο όπου και εκπνέει η μεταγραφική περίοδος θα είναι «θρίλερ» αναφορικά με το μέλλον του 25χρονου επιθετικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα