«Βροχή» καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

Το κουτί της Πανδώρας σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις έχει ανοίξει για τα καλά, και από αυτό δεν μπορούν να ξεφύγουν ούτε τα μεγάλα ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει δεχθεί  πληθώρα καταγγελιών.

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα ανώνυμων καταγγελιών όπου ο καθένας μπορεί να εκμυστηρευθεί ανώνυμα κάποιο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. Η διεύθυνση δεν περίμενε φυσικά, αυτή την «βροχή» καταγγελιών καθώς μέσα σε λίγους μήνες καταγγέλθηκαν 173 κρούσματα μέσω του συστήματος.

Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν, καταστάσεις μεταξύ φοιτητών, επτά αφορούν μέλη του προσωπικού εις βάρος συναδέλφων τους και άλλα δύο καταγγελίες από φοιτητές εις βάρος μελών του προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου μόνον έξι καταγγελίες υποβλήθηκαν επισήμως.

Οι αριθμοί δημοσιοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, οι αποκαλύψεις γίνονται σε μια περίοδο που τα βρετανικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δέχονται πιέσεις με σκοπό να αντιμετωπίσουν τα σεξουαλικά παραπτώματα.

Από την άλλη, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης 11 νυν και πρώην αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι πολλά μέλη «αισθάνονται ότι μπορούν να συμπεριφέρονται με αγένεια και έλλειψη σεβασμού απέναντι στις γυναίκες».

Τέλος, εκτός από τα παραπάνω εκπαιδευτικά ιδρύματα και το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ χρησιμοποιεί πρόγραμμα ανώνυμων καταγγελιών αλλά δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής περαιτέρω πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα