Βόζεμπεργκ: Απαιτούμε έλεγχο προς την Τουρκία

Απαιτούμε έλεγχο προς την Τουρκία, διαμηνύει η Ελίζα Βόζεμπεργκ σε παρέμβασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Οι συνεχείς εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα απαιτούν άμεση ανταπόκριση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. συνέχισε:

«Οι αποκαλύψεις για τα σωσίβια του θανάτου που κατασκευάζονται στα τουρκικά παράλια καθώς και για τα δέκα χιλιάδες εξαφανισμένα προσφυγόπουλα σε ευρωπαϊκό έδαφος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους μας. Είναι ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ελληνική κυβέρνηση και κυρίως η Τουρκία», επεσήμανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Απαιτούμε με κάθε τρόπο», συνέχισε η Ελίζα Βόζεμπεργκ, «την εντατικοποίηση των πιέσεων και του ελέγχου προς την Τουρκία με σκοπό την άμεση τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε, για την ανάσχεση των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών από το έδαφός της προς το Αιγαίο. Είναι χρέος μας, να προλάβουμε το χαμό περισσότερων ανθρώπων στη θάλασσα αλλά και να πιέσουμε για τη μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας στο πλαίσιο του προσφυγικού ζητήματος».

«Είναι αυτονόητο σε όλους εμάς τους Έλληνες, ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές, που ταλαιπωρούνται και έχουν δικαίωμα να ελπίζουν. Δεν χρειάζεται κανείς να μας το υπαγορεύσει και κανένα ακραίο μήνυμα είναι ικανό να μας πείσει για το αντίθετο. Στο δικό μου προσωπικό απολογισμό βαραίνει μία ατράνταχτη διαπίστωση περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο: Το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έχει αποδείξει επανειλημμένως και με ποικίλους τρόπους το ανθρώπινο πρόσωπό της στο δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που αναζητούν μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη», κατέληξε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα