«Βόμβα Μολότοφ» από τον Ντάισελμπλουμ

Το ενδεχόμενο να δούμε να εξελίσσεται σε επανάληψη αλλά αυτή τη φορά στην ελληνική του βερσιόν το κούρεμα που υπέστησαν προ καιρού οι καταθέσεις στην Κύπρο άφησε ανοιχτό ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του, είπε ότι θα μπορούσε να επιβληθεί και στην Ελλάδα ένα σύστημα ελέγχου στη ροή κεφαλαίων και κλείσιμο τραπεζών όπως είχε συμβεί στην περίπτωση της Μεγαλονήσου, προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit.

«Σκεφτείτε την Κύπρο, όπου οι τράπεζες είχαν κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πίεση για ρευστότητα αυξάνει κάθε ημέρα που οι συνομιλίες συνεχίζονται. Ο επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε την ανάκαμψη της Ελλάδας «εξαιρετική», όμως, όπως είπε, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας φέτος θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε, επίσης, ότι πρέπει να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει επιβάλει ήδη μεγάλες περικοπές και πως τώρα το σημαντικό είναι να μην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα