Βόμβα στη Δάφνη για τον Λάμπρο Φούντα

Προβληματισμός επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική για τον εκρηκτικό μηχανισμό ( εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας) που βρέθηκε σε πάρκο, πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης- στην οδό Λυσίππου-τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:50 στο κέντρο της Άμεσης Δράσης προειδοποιώντας ότι σε 40 λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός λέγοντας χαρακτηριστικά «προσοχή. Δεν είναι φάρσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση προσέθεσε πριν κλείσει το τηλέφωνο: «Είναι για τον Λάμπρο». Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Δάφνης είχε χάσει τη ζωή του, στις 10 Μαρτίου 2010, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, ο βιολόγος αναρχικός Λάμπρος Φούντας.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο πάρκο και είδαν ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός. Απέκλεισαν την περιοχή, ενώ άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών τον εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη και διαπίστωσαν ότι αποτελείτο, μεταξύ άλλων, από χειροβομβίδα, πυροκροτητή και χρονοδιακόπτη.

Αυτό που βασικά προκαλεί ερωτήματα στους αστυνομικούς είναι ο ίδιος ο εκρηκτικός μηχανισμός καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντήσει τέτοια συνδεσμολογία όπως αυτή που εντοπίστηκε στο τσαντάκι μέσης στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα

«Βλέπουν» Επαναστατική Αυτοάμυνα

Σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών πίσω από την επίθεση κρύβεται η Επαναστατική Αυτοάμυνα που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στη Γαλλική Πρεσβεία και στην κλούβα των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον βομβιστή καθώς η μια από αυτές είναι στα δύο μέτρα από το σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα.

Χειροβομβίδες κατά ΑΤ αλλά όχι εκρηκτικούς μηχανισμούς είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η Σέχτα Επαναστατών και ο Επαναστατικός Αγώνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα